Politie Drenthe

Maandag

Assen, 11-05-2009

Inbraak in voetbalkantine
RODEN In de nacht van zaterdag op zondag vond er een inbraak plaats in de sportkantine van de voetbalvereniging ONR aan de Hullenweg. Door de daders werd een raam werd vernield om naar binnen te klimmen. De buit bestond uit snoep, frisdrank en sporttassen om de buit te kunnen vervoeren. (2009010458)

Politie vordert rijbewijzen in
BORGER Zondag vorderde de politie het rijbewijs van een 43-jarige inwoner van Almere in. De man reed met zijn auto met een snelheid van 132 km/u over de N374. De maximum toegestane snelheid bedraagt daar 80 km/u. (2009010461)
Een 36-jarige Winschotenaar overkwam hetzelfde. Hij reed met zijn motor met143 km/u. over de N374 (2009010460)

EMMER COMPASCUUM - Op het Oosterdiep wz reed een 21-jarige beginnend bestuurder met een snelheid van 101 km/u. De toegestane snelheid bedraagt 50 km/u. Zijn rijbewijs werd eveneens ingevorderd. (2009010505)

Vernieler aangehouden

EMMEN Zondagavond hield de politie een 21-jarige inwoner van Nieuw Buinen aan. Vissers zagen de man kort daarvoor bij de visvijver aan het Westerdiep WZ in Emmer Compascuum in zijn auto rondscheuren en spraken hem daarop aan. De bestuurder gedroeg zich zeer agressief en ging er hierna in zijn auto vandoor. Ook in Emmen kwamen er meldingen van a-sociaal weggedrag van dezelfde auto. Uiteindelijk werd de auto en bestuurder aangetroffen bij het tankstation aan de Hondsrugweg en werd de bestuurder aangehouden. Hij bleek onder invloed te verkeren, 570 ug/l. Zijn auto werd inbeslaggenomen en de man kreeg een dagvaarding. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor justitie. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt terzake belediging van de man tegen een politieagent. (2009010499)

Politie treft hennep in auto aan
HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag hield de politie een 28-jarige Hoogevener aan. Toen de politie over de Buizerdlaan achter de auto van de man reed kwam hen een henneplucht tegemoet. Tijdens controle van de bestuurder en zijn auto bleek in de kofferbak drie vuilniszakken met hennepplanten en materialen voor een hennepkwekerij te liggen. Deze werden inbeslaggenomen. Er wordt een onderzoek ingesteld. (2009010520)

Brandstichting autos
EMMEN In de nacht van zondag op maandag werd er brand gesticht aan 4 autos. Een auto in de Magninstraat raakte aan de voorzijde door brand beschadigd en verdere schade werd door de brandweer voorkomen. Bij twee autos aan de Van de Scheerstraat werd brand gesticht bij een van de banden. Door snel optreden van een buurtbewoner en de politie kon schade voorkomen worden. Een auto die op een oprit bij en woning aan de J.v.d. Veenstraat geparkeerd stond raakte aan de voorzijde beschadigd. De brand kon door de brandweer geblust worden. Bij deze brand raakten een schutting en de muur van de woning beschadigd. De politie stelt een onderzoek in. (2009010530)

Dekzeilen geparkeerde vrachtautos beschadigd
ROGAT In de nacht van zaterdag op zondag werden bij een transportbedrijf aan de Industrieweg vernielingen gepleegd. Bij 12 geparkeerde opleggers werd het dekzeil kapot gesneden. Vermoedelijk wilden de daders zien of er vracht in de oplegger aanwezig was. Bij de daar geparkeerde opleggers is dat niet het geval. De eigenaar deed aangifte. (20090104650

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.