Arcadis NV

Amersfoort, 11 mei 2009

ARCADIS ontwerpt reconstructie N329 bij oss met duurzame elementen

Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS ontwerpt en begeleidt de reconstructie van de N329 bij Oss, waarin veel duurzame elementen worden verwerkt. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de opdrachtgevers provincie Noord-Brabant en de gemeente Oss. Van de N329 wordt dan ook een 'Weg van de Toekomst' gemaakt. Daarom zitten er in het ontwerp diverse maatregelen, die bijdragen aan verkeersveilige, milieuvriendelijke en vernieuwde toepassingen. Zo wordt onder meer de berm ecologisch beheerd, zodat waardevolle flora behouden blijft. Er komen warmtecollectoren in het asfalt. Het lichtplan zal voldoen aan de meest duurzame eisen. Verder kijken de partijen kritisch naar emissiebeperkende maatregelen zoals afvangers voor uitlaatgassen.

Het werk omvat voor ARCADIS de productie van het voorontwerp, het definitief ontwerp en het opstellen van een integraal contractdossier voor de gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant. Het uitvoeren van onderzoeken en de begeleiding van de aanbesteding maken ook deel uit van de opdracht. De contractsom voor ARCADIS bedraagt ongeveer 400.000 euro. Dat maakte ARCADIS op 11 mei jl. bekend.

De inrichting van de N329 leidt in de huidige situatie tot steeds meer vertragingen en tot een toename van de verkeersonveiligheid. Daarom moet de weg volledig gereconstrueerd worden. Het gaat om een deel van ongeveer zes kilometer, waarbij de rijstroken worden uitgebreid van naar twee keer twee rijstroken. Verder komt er een aantal ongelijkvloerse onderdoorgangen.

Over ons:
ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, milieu en gebouwen. We werken aan de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 14.000 medewerkers en meer dan EUR 1,7 miljard aan omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. www.arcadis.nl