Ingezonden persbericht


KODAK introduceert ScanPro 2000 Microfilm Scanner van e-ImageData Corporation in EMEA-regio

Gebruiksvriendelijke microfilmscanner ideaal voor bibliotheken, archieven en andere openbare en besloten onderzoeksruimten

Bunschoten, 11 mei 2009 - KODAK lanceert de e-ImageData Corporation ScanPro 2000 Microfilm Scanner in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hiervoor heeft KODAK een exclusieve overeenkomst gesloten met e-ImageData Corporation. De microfilmscanner was reeds verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada en Australië. De ScanPro 2000 Microfilm Scanner is bijzonder gebruiksvriendelijk. Via uiteenlopende opties kunnen gebruikers eenvoudig informatie op microfilms vergroten en inscannen. Dat maakt de scanner ideaal voor algemeen gebruik in bibliotheken, archieven en andere openbare en besloten onderzoeksruimten.

KODAK heeft de ScanPro 2000 Microfilm Scanner speciaal ontworpen om gebruikers eenvoudig toegang te bieden tot informatie op traditionele microfilm. De ultracompacte, universele scanner is voorzien van uiteenlopende gebruiksvriendelijke functies, zoals een enkele integrale zoomlens. Hiermee kunnen gebruikers microfilms zeven keer tot honderd keer vergroten. Op deze manier wordt gedetailleerde informatie duidelijk zichtbaar. Daarnaast is de scanner uitgerust met praktische PowerScan-software met functies als automatische focus, filmvoortgang en een beeldrotatie van 360 graden.

Met ScanPro 2000 is het mogelijk om werkelijk alle soorten microreproducties via een pc te bekijken, af te drukken en te scannen. Voorbeelden hiervan zijn microfiches, filmrolletjes van 16 mm en 35 mm, microfilmkaarten en microprint. De houders van de scanner zijn speciaal ontworpen om krassen op film te voorkomen. De balgeleiders zorgen ervoor dat film uiterst nauwkeurig, naadloos en stevig te plaatsen is, wat beschadigingen aan de film voorkomt.

De unieke functie voor beeldvergroting maakt het mogelijk om informatie op de film razendsnel te vinden en te scannen. In slechts één seconde scant de ScanPro 2000 beelden tot 600 dpi en stuurt deze door naar een printer, e-mailbox, USB-stick, cd of harde schijf. Gebruikers kunnen gescande gegevens in veel verschillende bestandsformaten opslaan, waaronder PDF, JPEG en TIFF.

Het is eveneens eenvoudig om de weergave van gescande beelden te optimaliseren. Zo bekijken gebruikers beelden direct op een computerbeeldscherm. Vervolgens optimaliseren ze eenvoudig de scankwaliteit met TRUE-view(TM)-functies voor beeldverbetering (voor aanpassen van helderheid en contrast, bijsnijden en handmatig of automatisch rechtzetten). Voordat het beeld daadwerkelijk wordt gescand, opgeslagen of afgedrukt, zijn de wijzigingen eerst zichtbaar op het beeldscherm. Dit vereenvoudigt de overdracht van gegevens op microfilms naar digitale media. Gebruikers hoeven beelden namelijk niet eerst te scannen om te zien welke invloed bepaalde instellingen hebben op de scankwaliteit. Daarnaast stellen beheerders makkelijk de toegankelijkheid van functies vast en passen deze eenvoudig aan. Dat maakt het dagelijks beheer een stuk eenvoudiger en overzichtelijker.¹

James Westoby, Chief Executive Officer van e-ImageData Corporation: "Het doet ons deugd dat een gerespecteerde organisatie als KODAK dit fantastische nieuwe product voor ons gaat verkopen. KODAK heeft uitgebreide verkoopervaring en -expertise in analoge en digitale oplossingen. Daarnaast beschikt het bedrijf over een wereldwijd opererende service- en supportorganisatie. Dat maakt KODAK voor ons tot de ideale partner."

De ScanPro 2000 Microfilm Scanner is de opvolger van de populaire ScanPro 1000 Universal Microforms Scanner. De nieuwe scanner biedt alle functies en voordelen van het vorige model, maar met een hogere resolutieoptiek, snellere zoomfunctie en een geïntegreerde nauwkeurige digitale filmcontroller. De ScanPro 2000 voldoet bovendien aan de Energy Star-regels voor minder energieverbruik.

De ScanPro 2000 heeft een verbruik van slechts 20 watt en is geschikt voor Microsoft Windows 2000, XP en Vista. Daarbij is het mogelijk de scanner op een pc aan te sluiten via een FireWire IEEE 1394-aansluiting. Dit zorgt voor een maximale scansnelheid en optimale werking.

De ScanPro 2000 Microfilm Scanner wordt geleverd met één jaar garantie en met ondersteuning van KODAK Service and Support.² Deze divisie is een toonaangevende multivendor leverancier van geïntegreerde diensten, waaronder advies, installatie, onderhoud en ondersteuning op het vlak van commercieel drukwerk, grafische communicatie, beeldverwerking en dataopslag. De professionals van KODAK Service and Support zijn speciaal opgeleid om diensten te leveren, waarmee organisaties hun kosten beheersen, productiviteit optimaliseren en de bedrijfsrisico's beperken. "De ScanPro 2000 is de ideale aanvulling op ons huidige aanbod van micrografische producten en onderstreept onze continue aandacht voor wat er gaande is in de markt", zegt Wilbert van de Weijer, Sales Manager Document Imaging Benelux bij KODAK. "De compacte ScanPro 2000 is bijzonder gebruiksvriendelijk en maakt het zoeken van informatie op microfilm een koud kunstje."

De ScanPro 2000 Microfilm Scanner is nu verkrijgbaar via de KODAK-kanaalpartners in micrografische apparatuur voor een catalogusprijs vanaf 5.795,= euro exclusief btw, afhankelijk van de configuratie.

' Met de aanpasbare werkbalkfunctie kunnen beheerders de ScanPro 2000 bijvoorbeeld instellen als alleen een microfilmlezer, maar ook als lezer en printer. Met deze functie kunnen de gebruikers ervoor kiezen om informatie weer te geven en af te drukken, en vervolgens pas op cd, USB enzovoort op te slaan. 2 In bepaalde landen zijn hierop beperkingen van toepassing.

e-ImageData Corporation

e-ImageData Corporation, gevestigd in Wisconsin (Verenigde Staten) en opgericht in 1989, is een internationale fabrikant van microfilmscansystemen en digitale printers voor gewoon papier. De producten van e-ImageData Corporation worden onder het merk ScanPro en via verschillende OEM-partners verkocht. Voor meer informatie over e-ImageData Corporation: www.e-imagedata.com.

Over KODAK
Als wereldwijd de bekendste innovator op het gebied van beeldverwerking helpt KODAK consumenten, bedrijven en creatieve professionals de kracht van beelden en afdrukken te benutten.