Ingezonden persbericht


Persbericht

Informatica helpt Maastricht bij het verbeteren stuurinformatie en basisregistraties ~ Gemeente loopt voorop met compleet beeld van basisregistraties en WMO-aanvragen voor betere dienstverlening aan burgers ~

Nieuwegein, 11 mei 2009 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratiesoftware en -diensten maakt bekend dat Gemeente Maastricht Informatica PowerCenter Advanced Edition met metadata functionaliteit en Informatica Data Explorer heeft geïmplementeerd. De gemeente zet het data integratieplatform PowerCenter in om gegevens uit het financiële systeem, het personeelsadministratiesysteem, de GBA en GWS4ALL te ontsluiten om vervolgens het data warehouse te vullen. Daarnaast wordt het platform gebruikt om data uit het gemeentelijke data distributie systeem (DDS) te vergelijken met de gegevens uit de GBA en de horizontale lijnapplicaties, zodat onregelmatigheden eruit gehaald kunnen worden. De gemeente past Informatica Data Explorer toe om de kwaliteit van de sources met data inzichtelijk te maken.

De implementatie volgt op nieuwe compliancy-eisen en wet- en regelgeving vanuit de Nederlandse overheid. De verhoogde druk op elektronische dienstverlening, het voeren van basisregistraties, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO) vragen de nodige aanpassingen in systemen, processen en bedrijfsvoering. Ter ondersteuning van haar innovatieve informatiehuishouding koos de gemeente voor het portfolio van Informatica-oplossingen. De nieuwe omgeving biedt de beleidsbepalers dagelijks een actueel en compleet inzicht in alle gegevens die ze nodig hebben voor het maken van plannen, prognoses en beslissingen. Daarnaast laat het zien waar en hoeveel inhoudelijke zaken er fout zitten, of er dubbele records in een source zitten en of er waardes zijn die (haast) onmogelijk zijn. In het kader van de WMO kan de gemeente op basis van de rapportages van de zorgverleners controleren of burgers de zorg hebben gekregen waarvoor ze geïndiceerd zijn.

De metadata functionaliteit in PowerCenter Advanced Edition laat precies zien vanuit welke databronnen de informatie gehaald is. Hierdoor kan precies worden aangetoond hoe een managementrapportage is opgebouwd, wat de beleidsmakers meer vertrouwen geeft in een gebruikt rapport.

'Als gemeente zagen we ons voor een behoorlijk aantal uitdagingen gesteld', vertelt Paul Dorenbosch, adviseur gegevensmanagement bij Gemeente Maastricht. 'Met Informatica kunnen we de kwaliteit van onze sources garanderen, wat de stap richting een efficiëntere, digitale overheid kleiner maakt. We zijn naar de burger toe verplicht om de registraties op orde te hebben. We kunnen nu proactief monitoren op onregelmatigheden en deze er al uithalen voordat de burger er zelf iets van merkt.'

Charles Race, vice president Noord Europa bij Informatica, en in die rol verantwoordelijk voor de Benelux: 'Gemeente Maastricht is met haar data integratie-omgeving zeer vooruitstrevend bezig. Hierdoor beschikken de beleidsmakers altijd over accurate en actuele gegevens van en over haar burgers, gebouwen en aanvragen. Ze ziet in dat investeringen in een goede, betrouwbare en kwalitatieve informatie-omgeving zich terugbetalen. Of het nu gaat om het woonplezier van de burger, of om geld dat de gemeente zelf terugverdient door efficiëntere dienstverlening. De gemeente heeft een prachtige omgeving neergezet, die voor veel andere gemeentes als voorbeeld kan dienen.'

(488 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Over Informatica
Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) is de meest vooraanstaande onafhankelijke aanbieder van enterprise data integratie software. Met Informatica kunnen organisaties meerwaarde halen uit de informatiebronnen in de gehele organisatie. Meer dan 3.600 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om data integratievraagstukken, ongeacht complexiteit en schaalgrootte, tegen lage kosten en tijdig uit te voeren.

Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl

###

Note: Informatica, Informatica PowerCenter Advanced Edition, PowerCenter, Informatia Data Explorer are registered trademark of Informatica Corporation in the United States and in jurisdictions throughout the world. All other company and product names may be trade names or trademarks of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations
Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com
Wire: www.lewiswire.com/nl