Ingezonden persbericht


Dataman sluit overeenkomst met SURFdiensten voor ICT-diensten

Utrecht/Houten, 11 mei 2009 - Dataman en SURFdiensten hebben een overeenkomst gesloten waarmee onderwijsinstellingen tegen een sterk gereduceerd tarief kunnen profiteren van de ICT-diensten van Dataman.

Dataman is als virtualisatie-kennispartij en VMware VAC- partner bekend met de laatste ontwikkelingen op het gebied van storage en (desktop) virtualisatie. Daarnaast is Dataman gespecialiseerd op het gebied van High Performance Computing, networking en Security. Deze specialisaties kan Dataman in een standaard aanbod via SURFdiensten beschikbaar stellen aan onderwijsinstellingen.

Jan Bakker, algemeen directeur SURFdiensten, is verheugd over de samenwerking: "Deze overeenkomst biedt ons de mogelijkheid het Nederlandse onderwijs te voorzien van consultancy op gebied van virtualisatie-, storage-, netwerk- en beveiligingsoplossingen. We zien de overeenkomst met Dataman als een mooie aanvulling van onze Dienstengids voor het Hoger Onderwijs."

Daan Verheij, Account Manager Education & Research van Dataman, ziet de overeenkomst als een eerste stap in de samenwerking met SURFdiensten. "Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheid om een standaard portfolio aan diensten in te zetten die aansluit op de behoefte van onderwijsinstellingen, zoals virtual desktop oplossingen (VDI), managed infrastructures, security-, storage- en virtualisatieassesments. Dit portfolio zal dan eveneens via SURFdiensten beschikbaar komen."

------------------------------------

Over SURFdiensten

SURFdiensten maakt grensverleggend onderwijs en onderzoek mogelijk. Wij bieden studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers software en content tegen lage prijzen via internet. SURFdiensten maakt deel uit van SURF, waarin universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen nationaal en internationaal samenwerken aan innovatieve ICT-voorzieningen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.surfdiensten.nl.

Over Dataman

Dataman biedt ICT diensten, oplossingen en managed infrastructures binnen een belangrijk aantal handelssegmenten in Nederland. De oplossingen van Dataman balanceren veelal op de rand van het technisch mogelijke en het budgettair verantwoorde. Dataman International is opgericht in 1992 en uitgegroeid tot dé specialist in storage-, back-up & recovery-, HPC, VDI, netwerk- en beveiligingsoplossingen. Meer informatie is te vinden op www.dataman.nl.

Dataman beschikt over een eigen democenter waar ontworpen oplossingen worden getoond en waar regelmatig seminars worden gegeven.

------------------------------------

Opmerking voor de redactie:

Neem voor meer informatie over dit bericht contact op met:

SURFdiensten

Jan Bakker

Telefoon: 030 - 298 30 00

E-mail: jan.bakker@surfdiensten.nl

Dataman B.V.

Bianca Schwarze

Telefoon: 030-2470660

E-mail: b.schwarze@dataman.nl