Ingezonden persbericht


----------

Persbericht

Alkmaar, maandag 11 mei

Quick terug als kledingsponsor AZ

ALKMAAR- AZ en Quick hebben een driejarige overeenkomst bereikt over het leveren van de wedstrijdtenues en trainingsoutfits aan de Alkmaarse landskampioen. Eerder was Quick tussen 2006 en 2008 al twee seizoenen verbonden aan AZ.

Uitdager
Zowel voor Quick als voor AZ is het een logische keuze opnieuw met elkaar in zee te gaan. Met gelijke kernwaarden, waaronder de nuchtere instelling en het streven naar het hoogste, bevinden beide partijen zich op dezelfde golflengte.

Waar AZ zich afficheert als uitdager van de traditionele top drie, gaat ook Quick de strijd aan met de 'global brands'. Dit door zich te vereenzelvigen met teams en personen met dezelfde mentaliteit en dezelfde ambitie.

Kledinglijn
Een belangrijk aspect van de kledinglijn waarin AZ komend seizoen speelt, is de originaliteit. De witte mouw van het thuisshirt is een element uit een tenue uit het verleden AZ, terwijl de geblokte vlakverdeling is gebaseerd op een collectie van Quick uit de jaren zeventig. Vanzelfsprekend voldoet de kleding aan de functionaliteit die nodig is voor prestaties op het hoogste niveau in de voetballerij.

Over Quick
Quick werd in 1905 opgericht in het Overijsselse Hengelo. Veel bekende Nederlandse sporters schaatsten, boksten of voetbalden in kleding van Quick naar hun successen. In de voetbalsport was het merk kledingsponsor van NAC Breda, Sparta, Vitesse en AZ. Het merk staat voor Nederlands erfgoed en is klaar om met AZ Europa in te gaan.

--- einde bericht ---