Ingezonden persbericht


Persbericht

POLITIEK / ONTWIKKELINGSHULP / JONGEREN

Zeist, mei 2009

Jongeren vallen aankomende EU-parlementariërs lastig

De Act Positive campagne roept Europese jongeren op om aankomende EU-parlementariërs 'lastig' te vallen met de vraag of zij de campagne tegen HIV/Aids willen ondersteunen. Op deze manier wil Act Positive de politici stimuleren hun invloed uit te oefenen in het Europese parlement zodat HIV/Aids weer hoog op de agenda komt.

Afrikaanse jongeren lopen een hoog risico om geïnfecteerd te raken. Daarom roept Act Positive juist jongeren in Europa op om in actie te komen voor hun leeftijdsgenoten in Afrika. De jongeren worden uitgedaagd om op een creatieve manier een brief te sturen aan de kandidaat Euro-parlementariërs. De campagne gelooft dat jongeren met hun passie en enthousiasme een verschil kunnen maken in beleidsbeïnvloeding t.o.v. de traditionelere manier van lobbyen.

Act Positive is een bewustwordingscampagne onder Europese jongeren over de hiv/aids-problematiek in ontwikkelingslanden De campagne duurt tot 31 december 2010 en wordt uitgevoerd door de christelijke ontwikkelingsorganisaties Woord en Daad, Tear en ZOA Vluchtelingenzorg, Kindernothilfe (Duitsland) en HIV/Aids-bewustwordingsorganisatie ACET (Slowakijke). Het doel van Act Positive is 250.000 jongeren in Europa te informeren over de situatie van hiv en aids wereldwijd en hen mobiliseren om te vechten tegen de epidemie o.a. door 1 miljoen handtekeningen te verzamelen en deze eind 2010 aanbieden aan de Europese Unie.

Voor meer informatie of het ondersteunen van deze actie ga naar www.actpositive.nl of www.desitevangerben.nl




Ingezonden persbericht