Ingezonden persbericht


Movie Park Germany presenteert eigen zomer-bobslee

Stuurvrouw Nederlands bobslee-team maakt testrit voor internationale zomer-Grand Prix

(Bottrop-Kirchhellen, 05. Mai 2009). Op 11 mei wordt Esme Kamphuis, stuurvrouw van het Nederlandse dames-bobsleeteam, in Movie Park Germany gepresenteerd als één van de deelnemers aan de Internationale Sommer Bob Grand Prix. Op een persconferentie van de Pro Summer Bob Association (PSBA) wordt dit grote evenement, dat eind mei ruim 40-duizend bezoekers trekt, toegelicht. Hierbij wordt u voor deze persconferentie uitgenodigd (maandag 11 mei, aanvang 11.00 uur. Verzamelen bij informatiebalie. SVP aanmelden met behulp van bijgevoegde antwoordfax)

Behalve Esme Kamphuis zal ook Edwin van Calker aan deze Grand Prix meedoen. Movie Park Germany presenteert tijdens deze persconferentie bovendien zijn eigen zomerbobslee. Hierin zal Esme Kamphuis een testrit gaan maken door het grote film-en entertainmentpark, op een uurtje afstand van Arnhem.

Na deze testrit zal de Movie Park-Zomerbobslee van 22 tot en met 24 mei deelnemen aan de Internationale Sommer Bob Grand Prix in het Duitse Hückeswagen. Esme Kamphuis uit Hattem/Amstelveen en Edwin van Calker uit Groningen komen daar op 23 en 24 mei in actie in het internationale deelnemersveld. De topsporters die zich in principe gekwalificeerd hebben voor de Olympische Winterspelen in 2010 in Vancouver laten zien dat bobsleeën ook in de zomer een spannende en aantrekkelijke sport is. Ook andere internationaal bekende bobsleeërs doen aan dit evenement mee, zoals Karl Angerer, Thomas Florschütz en Anja Schneiderheinze.

Op 23 en 24 mei brengt ook SpongeBob, die in Movie Park Germany woont, een bezoek aan de Grand Prix. Hij zal de zomerbobslee van Movie Park Germany aanmoedigen, maar natuurlijk ook even knuffelen met al zijn kleine fans.