De ZorgZaak neemt ondanks recessie honderden mensen in dienst


HOOGEVEEN, 20090511 -- Ondanks de huidige economische recessie worden bij de ZorgZaak in deze periode honderden mensen aangenomen. De thuiszorgorganisatie uit Hoogeveen lijkt hierdoor tegen de stroom in te roeien en wordt door de personeelsgroei één van de grotere werkgevers in Drenthe.

Er is een goede reden voor het aannemen van zoveel personeel. Ruud Slot, die samen met Femke Spiering de directie van de ZorgZaak vormt hierover: "De ZorgZaak heeft altijd veel gewerkt met zelfstandig ondernemers, zogenaamde ZZP'ers. Wij geloven in de toegevoegde waarde van zelfstandig ondernemers maar worden door allerlei maatregelen van de Nederlandse overheid voortdurend tegengewerkt om de zorgverlening door deze groep mensen uit te laten voeren. Vandaar dat we de beslissing hebben genomen om een groot gedeelte van deze ZZP'ers in dienst te nemen".

Buurtteams en zorgwinkels
Al ruim 15 jaar organiseert de ZorgZaak teams, niet alleen rondom een wijk maar zelfs rondom een cliënt, tot volle tevredenheid van zowel zorgvragers als zorgverleners. De laatste tijd is de term buurtzorg een hype geworden en wordt deze gepresenteerd als een nieuw fenomeen. Femke Spiering: "In Drenthe alleen al hebben wij feitelijk 500 teams rondom cliënten geformeerd, naast de vele huishoudelijk zorgverleners die alleen bij cliënten werken. De ZorgZaak is dusdanig gegroeid in de afgelopen jaren dat wij nu een model hebben ontwikkeld waarbij de cliënten ons gemakkelijker kunnen benaderen. Tot voorheen werd alles geregeld vanuit het kantoor in Hoogeveen maar voor de vele teams en ook onze cliënten is de reisafstand te groot. Daarom is er gekozen om te starten met de ZorgZaak winkels in Meppel en Assen en eind mei ook in Hoogeveen. Het in dienst nemen van een grote groep personeel is een mooi moment om het `buurtteammodel' verder uit te werken en te presenteren".
Volgens Slot en Spiering zijn de zorgwinkels een groot succes: "Steeds vaker komen mensen met vragen naar ons toe. Hulp bij formulieren, zorgaanbod, subsidiemogelijkheden, geen vraag is te gek. We rekenen hier geen kosten voor maar bieden deze hulp gratis aan. Het doel dat we ons hebben gesteld is dat binnen 3 jaar inwoners van de plaatsen waar onze zorgwinkels zich bevinden ons zien als de `ANWB van de zorg'. Heb je een vraag of loop je ergens tegenaan dan moet je bij de ZorgZaak winkels zijn.".

Zoveel mensen tegelijkertijd in dienst nemen vraagt om veel organisatie. De ZorgZaak heeft dit op een originele wijze opgepakt. Op vrijdag 15 mei a.s. wordt in de Tamboer in Hoogeveen een grote feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor alle zorgverleners van de ZorgZaak. Hierbij zal,naast de presentatie van de buurtteams, ook de vernieuwde werkwijze van de ZorgZaak gepresenteerd worden.





Ingezonden persbericht