Ingezonden persbericht




Radio Veronica's 'De Stemband' in teken van sporters

Naarden, 8 mei 2009 | 'De Stemband' is weer terug op de radio. Na een succesvolle herlancering van dit legendarische radiospel eind vorig jaar op Radio Veronica, gaat op 11 mei de 'De Stemband Sporteditie' van start. Hierbij moeten de luisteraars deze keer de stem van een bekende sporter raden. Iedere werkdag wordt dit leukste radiospel aller tijden gespeeld op het station met de beste 80's & 90's hits, Radio Veronica. Wordt de juiste stem geraden, dan wint de Radio Veronica-luisteraar de actuele jackpot die op kan lopen tot wel ¤45.000,-..

De Radio Veronica-DJ's gaan het bekende radiospel 'De Stemband' weer spelen. Luisteraars moeten dit keer de stem van een bekende sporter raden. DJ Rick van Velthuysen geeft maandag 11 mei om even na 08.00 uur de aftrap met het eerste stemfragment. Tot en met 29 mei wordt 'De Stemband' iedere werkdag tussen 08.00 en 20.00 uur gespeeld.

Luisteraars kunnen zich aanmelden voor dit spel door het woord 'STEMBAND' te sms'en naar 8090 (60 cpob, maximaal één bericht). Het startbedrag is ¤1.000,- en loopt ieder uur op meet ¤250,-. Hoe langer het duurt voordat dee stem geraden wordt, hoe hoger de jackpot. De winnaar ontvangt de dag na het raden van de juiste stem, de cheque uit handen van de Radio Veronica-dj waarbij de prijs gewonnen is.

Tijdens 'De Stemband' van vorig jaar november hebben luisteraars van Radio Veronica grote geldprijzen gewonnen. Zo leverde het raden van de stem van zanger Sydney Youngblood een bedrag van maar liefst ¤42.000,- op! De winnaar ontvving de cheque uit handen van DJ Rob van Someren.

Historie 'De Stemband'
In 2002 werd op Radio 2 'De Stemband' uitgeroepen tot het leukste radiospel aller tijden in het kader van 65 jaar radiospelletjes. 'De Stemband' was een variant op Schilperoorts eerdere radioprogramma 'Raden Maar', waarin een geluidsfragment moest worden benoemd. Na Schilperoorts pensionering bij de KRO, kwam hij met Erik de Zwart op het idee voor 'De Stemband' en maakten er bij Veronica een legendarisch radiospel van.

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Rob van Someren, Ferry Maat, Erik de Zwart, Rick van Velthuysen, Bart van Leeuwen, Colin Banks, Patrick Kicken, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, DJ Silverius, Silvan Stoet, Luc van Rooij en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, mobiele telefoon, Radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.