Gemeente Zwolle

Anjeractie geeft cultuur de kans!

Datum uitgave persbericht: 05/07/2009

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert van 11 tot en met 16 mei 2009 voor de 64e keer de Anjeractie, de jaarlijkse collecteweek voor cultuur en natuurbehoud.

logo fonds De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds die elk jaar in mei plaatsvindt. Tijdens deze week gaan 40.000 collectanten van culturele verenigingen uit heel Nederland met de collectebus op pad om een bijdrage te vragen voor hun plaatselijke en regionale activiteiten. Mede dankzij deze giften kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen: voor de aanschaf van instrumenten en kleding voor de plaatselijke harmonie of een theatervoorstelling, geluidsapparatuur, kunstroute of nestkasten voor kerkuilen. Giften van particulieren dragen bij aan de inkomsten van het fonds en zijn nodig om deze projecten financieel te kunnen blijven steunen.

De opbrengst

Een derde van de opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan de collecterende vereniging. Het resterende deel - aangevuld met een bijdrage uit het budget van het landelijk fonds - is bestemd voor culturele projecten binnen de provincie waar de opbrengst is opgehaald. Alle donaties, giften en schenkingen komen voor de volle honderd procent ten goede aan de doelstelling: het stimuleren van cultuur en natuurbehoud in Nederland. In Overijssel kon daardoor in 2008 aan 219 projecten een bedrag van in totaal EUR 550.000 worden toegekend.

Bijdrage

Sympathisanten die de collectebus missen, kunnen hun bijdrage overmaken op Postbankrekening 5050 t.n.v. Prins Bernhard Cultuurfonds, o.v.v. Anjeractie. Diverse televisie- en radiospots ondersteunen tijdens de collecteweek de Anjeractie.

Bron: Prins Bernhard Cultuurfonds, gemeente Zwolle Datum van 07-05-2009 tot 06-06-2009