Ingezonden persbericht11-5-2009

Beste redactie,

Vanmiddag om 13.33 uur stuurden wij u in opdracht van Start People een persbericht m.b.t. de BIG-registratie van zorgpersoneel, onder de titel: Start People Medi Interim investeert in BIG-herregistratie zorgpersoneel.

In dit bericht is helaas een fout geslopen: in de tekst is sprake van een actie richting verpleegkundigen en verzorgenden, terwijl de registratie bedoeld is voor alleen verpleegkundigen.

Bijgaand een aangepaste versie van het persbericht. Wilt u zo vriendelijk zijn deze versie voor uw berichtgeving te gebruiken?

Onze excuses voor het ongemak en bij voorbaat dank.

()

Persbericht (Gerectificeerd/versie 2)

Start People Medi Interim investeert in BIG-herregistratie zorgpersoneel

Almere, 11 mei 2009 - Start People Medi Interim gaat verpleegkundigen en verzorgenden helpen om hun BIG-registratie te behouden. Met een gerichte actie wil de arbeidsmarktintermediair voorkomen dat flexibele medewerkers in de zorg hun beroepstitel kwijtraken door de herregistratieplicht.

Op 12 mei 2009, de internationale Dag van de Verpleging, begint Start People Medi Interim met de campagne 'Jouw BIG-registratie, onze zorg'. Met deze actie helpt de arbeidsmarktintermediair verpleegkundigen om aan de eisen voor herregistratie in het BIG-register te voldoen. Sinds 1 januari 2009 zijn verpleegkundigen verplicht zich opnieuw in te schrijven in het register van Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). Laten zij zich niet voor 2014 herregistreren, dan raken zij hun beroepstitel kwijt. Met die wet wil de overheid patiënten beschermen tegen ondeskundige zorgverleners. Om ingeschreven te blijven in het BIG-register moeten verpleegkundigen daarom hun kennis en vaardigheden op peil houden. Dat kunnen ze doen door in een periode van vijf jaar minimaal 2.080 uur (ofwel één dag per week) te werken of door aan een scholingseis te voldoen.

Werkervaring
"Wij hebben de afgelopen maanden veel vragen gekregen van flexmedewerkers die hun BIG-registratie willen behouden, en daar hulp bij nodig hebben", zegt Erik Luters, directeur van Start People Medi Interim, een van de grootste arbeidsmarktintermediairs in de zorg- en welzijnssector in Nederland. "Zo willen veel verpleegkundigen die te weinig uren maken of niet meer op hun oude deskundigheidsniveau in de zorg werken, toch graag hun beroepstitel houden. Met vacatures voor korte en lange termijn helpt Start People Medi Interim deze mensen graag aan een baan of extra uren, zodat zij aan de werkervaringseis kunnen voldoen."

Personeelstekort
Start People Medi Interim betaalt bovendien de herregistratiekosten aan mensen die in vijf jaar tijd minimaal 1.040 uur voor Start People Medi Interim werken. Zo wil de organisatie verpleegkundigen stimuleren om (weer) aan het werk te gaan of te blijven in de zorg, een sector die vanwege de vergrijzende bevolking kampt met oplopende personeelstekorten. "Wij investeren in verpleegkundigen, omdat we het belangrijk vinden dat de kwaliteit van de medewerkers op peil blijft", aldus Erik Luters. "En daarmee de vakprofessionaliteit in de zorg- en welzijnssector."
---