Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Besturenraad en ADP sluiten samenwerkingsovereenkomst Onderwijssoftware Eduvadis uitgebreid met salarisverwerking

Voorburg/Rotterdam, 11 mei 2009 - De Besturenraad en ADP hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten waarin zij afspraken maken over de uitbreiding van de onderwijssoftware Eduvadis op het gebied van salarisverwerking. De twee partijen spelen hiermee in op de behoefe onder leidinggevenden in het onderwijs om complexe financiële stromen hanteerbaar te maken. Afgesproken is dat ADP gebruik maakt van de Eduvadis HRM software en dat de Besturenraad gebruik maakt van de salaris- en HRM-oplossingen van ADP. Hiermee worden de onderwijskennis van de Besturenraad, de organisatie van het christelijk onderwijs, en de salaris- en HR-kennis van ADP gecombineerd in een geïntegreerde oplossing voor het onderwijs.

Eduvadis is een compleet maatwerkpakket voor financieel en personeelsmanagement dat door de Besturenraad speciaal voor de onderwijssector is ontwikkeld. Managers, bestuurders en toezichthouders krijgen daardoor volledig inzicht in de beleids- en bedrijfsvoering binnen de kaders van de maatschappelijke en formele verantwoording. Voor salarisverwerking kan het onderwijs nu via Eduvadis gebruik maken van het door ADP gevoerde softwareprogramma Personeels- en Salarisadministratie On Demand, dat ook specifiek voor het onderwijs is ontwikkeld.

Fotobijschrift: Wim Kuiper (directeur Besturenraad, links) en Hein Brockhoff (directeur ADP, rechts) tekenen de samenwerkingsovereenkomst voor de onderwijssoftware Eduvadis

ADP Nederland

1,2 miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. Dit aantal stijgt ieder jaar. ADP groeit namelijk gestaag en kent steeds meer grote organisaties als klant. ADP Nederland ontwikkelt al 50 jaar systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministraties en verzorgt de verwerking daarvan in het eigen, uitstekend beveiligde, computercentrum. In Nederland is ADP is één van de grootste spelers in deze sector. Wereldwijd is ADP marktleider. ADP, gevestigd in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, heeft circa. 550 medewerkers in dienst en had in 2007 (boekjaar 2008) een omzet van 79 miljoen euro. ADP beschikt over de (SAS70) type 2-mededeling, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving. ADP heeft daarnaast een triple A rating. Meer informatie staat op www.adp.nl.

Besturenraad
Besturenraad, de organisatie van het christelijk onderwijs, vertegenwoordigt scholen bij overheden en instellingen, en verleent diensten rondom de thema's onderwijs & identiteit, financiën, personeel & organisatie, huisvesting, communicatie & kwaliteit en maatschappelijk draagvlak. Bij de Besturenraad zijn 650 besturen aangesloten, met zo'n 2.250 scholen en ruim 800.000 leerlingen, deelnemers en studenten, in de sectoren primair en voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie, en hoger beroeps- en wetenschappelijk onderwijs.