Achmea en Knowledge Values ontwikkelen Intelligent Opleidingsadvies


Geavanceerde aanpak van kennis zorgt voor betere klantinteractie tegen lagere kosten

SCHIPHOL AIRPORT, 20090511 -- In samenwerking met Achmea/Eureko Academy Life & Pensions heeft Knowledge Values een Digitaal Intelligent Opleidingsadvies ontwikkeld. Deze toepassing bundelt op een vernieuwende en slimme wijze wetskennis (Wft) met de opleidingskennis van Achmea experts. Hierdoor kunnen 5.300 Achmea medewerkers nu via Web Self Service snel en makkelijk een customized en Wft getoetst opleidingsadvies opvragen. Gezien het succes van de online adviesmodule zijn er nu plannen om in de toekomst het Digitaal Intelligent Opleidingsadvies verder uit te breiden met een management forecast functie.

Van "Search" naar "Find"
In de online adviesmodule wordt gebruik gemaakt van een vernieuwende en slimme aanpak van kennisbundeling en -ontsluiting. Prof. Dr. Larry Lucardie, CEO van Knowledge Values: "In kennisbanken die veelal als basis dienen voor Online Advies en Web Self Servicing wordt in de praktijk vaak een veelheid aan informatie gestopt waardoor je alsnog zelf op zoek moet gaan naar het specifieke stukje kennis dat je op dat moment nodig hebt. De huidige aanbieders bieden geen kennisbanken maar informatiebanken, terwijl het probleem nu juist de information overload is!" Lucardie vervolgt: "De gebruiker ervaart hierdoor het Google-effect: je krijgt een berg aan gemiddelde zoekresultaten en moet hierin alsnog op zoek. Als de informatie echter wordt gestroomlijnd naar het einddoel van de gebruiker dat ten grondslag ligt aan een zoekopdracht, verandert de opdracht van "Search" naar "Find" en is het eindresultaat precies dat stukje kennis dat je op dat moment nodig hebt. Uit de brei aan informatie wordt in feite kennis gefilterd." Met de intelligente kennisbanken van het innovatieve automatiseringssysteem Match(TM) worden gebruikers op deze wijze razendsnel en trefzeker geadviseerd met de juiste kennis. Maar ook wet- en regelgeving of specifieke productvereisten kunnen op een slimme wijze verwerkt worden in het customized gebruikersadvies. Via het Web kunnen gebruikers de intelligente kennisbanken via een slimme User Interface met een vraag-antwoord spel snel en efficiënt doorlopen. De kennis in de intelligente kennisbanken kan razendsnel en makkelijk aangepast en live gezet worden omdat geen complexe, hard gecodeerde programmeertaal wordt gebruikt maar begrijpelijke en heldere "gebruikerstaal". Lucardie licht toe: "De business kan nu zelf makkelijk en snel wijzigingen doorvoeren waardoor de IT afdeling wordt ontlast."

Opleidingsbehoefte voorspellen
Anton Peeters, Manager Eureko Academy Life & Pensions: "Door de kennis van de Achmea opleidingsspecialisten via deze methode slim te structureren, op te slaan en beschikbaar te stellen via het Web krijgen Achmea werknemers online een Wft-getoetst opleidingsadvies op maat. De opleiding kan direct daarna ook online besteld worden. Gebruikers zijn erg enthousiast over de snelheid en de kwaliteit van het advies." Lucardie voegt toe: "Onze slimme solution zorgt ervoor dat je als gebruiker niet het spoorboekje maar juist een persoonlijk reisadvies ontvangt met exact die kennis waar je naar op zoek bent. En dat is uniek in de huidige markt: geen enkele andere aanbieder kan dit realiseren."
Gezien het succes van deze toepassing zijn er plannen om de intelligente kennisbanken in Match(TM) in de toekomst verder uit te breiden met functieprofielen. Hierdoor wordt het mogelijk om de opleidingsbehoefte maar ook de te verwachten vacatures te voorspellen. Eerder sloten Knowledge Values en Achmea/Eureko Academy Life & Pensions al een Service Level Agreement (SLA) af.

Over Knowledge Values
Knowledge Values is een internationale speler op het gebied van Advanced Knowledge Services, oplossingen die gebaseerd zijn op inzichten uit Business Improvement, Artificial Intelligence en Database Technologie. Sinds 2003 biedt Knowledge Values klanten een totaaloplossing om kennis in de organisatie te ontsluiten, op te slaan, te vermenigvuldigen en gericht in te zetten om de efficiency van de bedrijfsvoering te verbeteren. Deze Advanced Business Improvement methode zorgt voor drastische verlaging van operationele kosten, veel betere aanpasbaarheid van kennis en aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van de geleverde service. Door slimme inzet van kennis worden enorme besparingen gerealiseerd, terwijl klantgerichtheid en responsiviteit van de organisatie aanzienlijk toenemen. De methode draagt bij aan het verbeteren van content, processen en technologie. De trefzekere aanpak en het innovatieve kennis automatiserings-systeem Match(TM) leiden tot een snelle implementatie van verandering. Klanten van Knowledge Values zijn ondermeer ABN AMRO, Achmea, ING, KPN en Rabobank. Knowledge Values werkt samen met partners als Atos Origin, Patni en Sogeti.

Over Achmea/Eureko Academy Life & Pensions
Eureko Academy Life & Pensions maakt deel uit van de Achmea Groep, hieronder vallen ook: Centraal Beheer Achmea, Avéro Achmea, FBTO, Agis Zorgverzekeringen, Topland Achmea, Zilveren Kruis Achmea, Groene Land Achmea, Interpolis, Eurocross International, Woonfonds Hypotheken en Syntrus Achmea. Eureko Academy Life & Pensions brengt medewerkers in de leven- en pensioenenbranche bij elkaar door kennis en ervaring uit te wisselen. Door middel van een ruim aanbod aan opleidingen en evenementen biedt Eureko Academy Life & Pensions de medewerkers binnen de branche van leven en pensioen de mogelijkheid om hun kwaliteiten verder te ontwikkelen. Dit gebeurt op een praktijkgerichte, vernieuwende manier, bijvoorbeeld middels e-gaming.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thérèse Struik, Business Development Director Knowledge Values via therese.struik@knowledge-values.com, 06-513 71 866 of 020-405 49 76. Check ook onze website www.knowledge-values.com