Ingezonden persbericht

Op de Barricaden tegen C2000 centrum Rotterdam

rotterdam in actie tegen c2000 zendmast aan de essenburgsingel
VANAF AANSTAANDE MAANDAOCHTEND 11 MEI

KOM OP DE BARRICADEN
hoek essenburgsingel/diergaardetunnel

KOMT ALLEN
WIJ SLAAN EEN BARRICADE OP
SAMEN HOUDEN WE DE BOUW TEGEN
KOMT ALLEN!

MORGENOCHTEND VANAF 11 MEI
DAARNA DAGELIJKS
KOM VOOR WERK OF SCHOOL EVEN LANGS
VAN ZEVEN TOT HALF NEGEN
hoek essenburgsingel/diergaardetunnel

Beste bewoners,
U heeft het gezien: de tenten van Camping "Zondermast" zijn even weg. De politie dreigde de tenten in te pikken en de wind blies ze aan stukken. Maar morgenochtend zijn we weer terug. We werpen een barricade op, zodat de bouwvakkers niet aan de slag kunnen. Komt u ook? Samen jagen we ze weer weg, net als afgelopen vrijdag. Toen probeerde de Minister snel even het héle grasveld in te pikken. Maar ze was vergeten...daarvoor een bouwvergunning aan te vragen! Het is tekenend voor het knullige optreden van de Minister van Binnenlandse Zaken in dit dossier. Wij denken dat de bouwlui maandagochtend 11 mei weer terug komen. Wij denken dat de Minister zo snel mogelijk wil doorzetten, juist nu de Tweede Kamer een spoeddebat over deze kwestie heeft aangevraagd. Uw hulp is morgen,overmorgen en de komende tijd nodig om de bouw tegen te houden. Kom 's ochtends voor uw werk of school even langs. Alle beetjes helpen!

Door onze protestcamping aan de Essenburgsingel hebben we de bouwers van de C2000-zendmast nu al minstens twee weken op afstand gehouden. Mede daardoor heeft de Tweede Kamer afgelopen donderdag kritische vragen gesteld aan de Minister. Normaal duurt het altijd een paar weken voordat Kamervragen beantwoord worden. Dit keer heeft de Minister echter halsoverkop een paar halfslachtige antwoorden naar de Kamer gestuurd. Ze heeft kennelijk haast. De antwoorden van de Minster maken de zaak eerder mistiger dan helder.
- Aloude argumenten, die we al op de eerste informatieavond te horen kregen, zijn weer opnieuw ingebracht.
- Al deze argumenten zijn, zoals inmiddels bekend, weerlegd door TNO en het door de Minister zelf ingehuurde onderzoeksbureau HEC.
- Voor de Tweede Kamer lekker verwarrend.
- De Minister heeft de Kamer niets gemeld over het zogeheten 'hand-over' probleem, terwijl ze ons voorhoudt dat dit het allesbepalende argument tégen de Sporendriehoek is.
- De Tweede Kamer heeft naar aanleiding van deze foutieve en onvolledige antwoorden een spoeddebat aangevraagd en gevraagd de bouw voorlopig stop te leggen.
Maar daar trekt de Minister zich dus niets van aan. Afgelopen vrijdag mislukte haar poging het bouwterrein af te grendelen. Maar wat brengt de dag van morgen? En overmorgen?

DE BUURT HEEFT U NODIG. KOM MORGEN, OVERMORGEN EN DE KOMENDE DAGEN voordat u naar uw werk gaat even ontbijten op camping "Zondermast".

Actiecomité Hier Past Geen Mast