Nederlandse Vereniging van Journalisten

Cursuscyclus over ondernemen

maandag 23 maart 2009 | De NVJ organiseert een driedaagse cursuscyclus over ondernemerschap, acquireren en onderhandelen. De cursus, op 12 en 26 mei en 9 juni, wordt gegeven door zelfstandig coach/trainer Peter Schneider.
Een zelfstandig journalist moet weten wat hij wil, hoe hij zichzelf positioneert en vermarkt. Een ondernemersplan is daarbij van groot nut. Het dwingt je om na te denken over: je eigen ondernemerswensen, het aantal uren dat je per jaar wilt werken; de jaaromzet die je wilt of moet halen; de te plegen investeringen; de soort (te ontwikkelen) werkzaamheden; de tijd die je wilt besteden aan ontwikkeling; je meerwaarde; je specialisme; je orderportefeuille; en welke concrete stappen er op korte en middellange termijn gezet moeten worden om je doelen te realiseren. Na het in kaart brengen van je eigen onderneming volgt het acquireren en onderhandelen. `Meer nog dan dat je steggelt over tarieven verbreed je je onderhandelingen naar het terrein van behoeften, die je beiden hebt', zegt zelfstandig coach/trainer Peter Schneider. `Zorg voor continuïteit in de samenwerking. Wat heb jij nodig? En wees je er steeds weer van bewust dat je bezig bent een relatie op te bouwen.

Deel 1, op 12 mei 2009, gaat over het journalistieke ondernemersschap Deel 2, op 26 mei 2009, ga je oefenen met verschillende vormen van acquisitie
Deel 3, op 9 juni 2009, gaat over onderhandelen en tarieven

Kosten: 125 euro per dag voor leden; 175 euro per dag voor niet-leden.

Informatie: freelancersadvies@nvj.nl, 020-6769066