Gemeente Lingewaard


Op dinsdag 12 mei organiseren de Breedtesport en de Gelderse Sport Federatie (GSF) een informatiebijeenkomst voor aangepast sporten in de gemeente Lingewaard. Deze bijeenkomst is bedoeld voor het speciaal onderwijs, huidige aanbieders van aangepast sporten, deelnemers aan de behoeftepeiling, geïnteresseerde sportaanbieder(s) en overige belangstellenden. De Breedtesport en de GSF zullen de aanwezigen informeren over de plannen en samenwerkingsmogelijkheden worden besproken. De bijeenkomst is om 19.30 uur in de Burgzaal van kasteel de Kinkelenburg in Bemmel.

Begin 2008 hebben er gesprekken plaatsgevonden met het speciaal onderwijs en ouders van kinderen met een beperking. Vervolgens is er een plan geschreven en ook is het sportaanbod voor mensen met een beperking in de gemeente Lingewaard geïnventariseerd.

In oktober/november 2008 heeft er een behoeftepeiling plaatsgevonden waarbij vragenlijsten zijn verspreid onder de doelgroep kinderen van 4 tot 18 jaar met een motorische achterstand die woonachtig zijn in Lingewaard. Er zijn 73 vragenlijsten retour gekomen. De belangrijkste conclusies uit de behoeftepeiling zijn:

- 70% van de ondervraagden vindt dat er voor kinderen met een motorische achterstand te weinig mogelijkheden zijn om te sporten. 73% heeft behoefte aan een sportactiviteit voor deze doelgroep (dat zijn 53 ouders en kinderen). De voorkeur gaat uit naar een afwisselend sportaanbod.

- 42% van de respondenten geeft aan niet op de hoogte te zijn van het sportaanbod.

De Breedtesport heeft voor het vervolg van aangepast sporten vier speerpunten voor ogen:

1. publiceren van de stand van zaken en het huidige sportaanbod
2. huidige aanbieders van aangepast sporten ondersteunen
3. sportactiviteiten voor kinderen met een motorische achterstand aanbieden

4. een aanbieder zoeken die deze sportactiviteit wil inbedden en daarbij ondersteunen.

Een samenvatting van de behoeftepeiling en de vervolgacties is te vinden op via deze link. Belangstellenden voor de informatiebijeenkomst op 12 mei kunnen zich aanmelden door per mail of telefoon de naam door te geven. Voor meer informatie over deze en andere projecten van de Breedtesport kunt u contact opnemen met telefoonnummer 026 326 02 50 of per e-mail:
breedtesport@lingewaard.nl.