Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 23 april 2009

Nieuwe Ideeën Prijsvraag 2009: genomineerden presenteren hun ideeën

Gepubliceerd op 23 april 2009

Op dinsdag 12 mei worden tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Science Park de winnaars bekend gemaakt van de Nieuwe Ideeën Prijsvraag 2009. Studenten en medewerkers van de op het Science Park Amsterdam gevestigde instituten en bedrijven is gevraagd een idee in te dienen dat origineel, innovatief en uitvoerbaar is. Uit alle inzendingen zijn onlangs door de jury zes genomineerden gekozen. Deze genomineerden zullen tijden de bijeenkomst hun idee presenteren door middel van elevator pitches. Zij maken daarmee kans op verschillende prijzen.

Er zijn drie geldprijzen: een eerste prijs van EUR 3.000,- voor onderzoekers, een eerste prijs van EUR 2.000,- voor studenten en een publieksprijs van EUR 1.000,- voor onderzoekers en studenten. Bovendien ontvangen alle genomineerden een aandenken.

Programma 12 mei

15.00 - 15.30 uur
Ontvangst in de centrale hal

15.30 - 17.00 uur
Opening door drs. Paul Doop (vicevoorzitter College van Bestuur UvA en HvA), pitches door de genomineerden, publieksstemming en bekendmaking winnaars

17.00 - 17.45 uur
Borrel en interviews in de centrale hal, gepresenteerd door Robert Jan Lamers (directeur Bureau Kennistransfer UvA/AMC)

De genomineerden


* Viktor de Boer: Play'D

* Matthijs de Bruin: Peer-to-peer logistiek
* Vanessa Evers: Expirirobot: een robot ter ondersteuning van mens-robot interactie onderzoek

* Maarten Marx: Polidocs.nl Parlementaire data open toegankelijk
* Robert Meijer: Computer science maakt dijk sterk zonder klei
* Ron Wever: Enzyme-based antifouling paints

Jury

De jury van de Nieuwe Ideeën Prijsvraag 2009 bestaat uit: prof. dr. Robbert Dijkgraaf (president KNAW, juryvoorzitter), prof. dr. Mirjam van Praag (directeur Amsterdam Center for Entrepreneurship en hoogleraar Ondernemerschap), ir. Tom Schwarz (fondsmanager Life Science Fonds Amsterdam), drs. Jan Post (kennisambassadeur UvA), en drs. Harry van Dorenmalen (General Manager IBM Benelux).

Deelname en locatie

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden via onderstaande verwijzing.


Locatie: Zaal C1.110 (nieuwbouw), Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, Science Park 904, Amsterdam.

Zie