Gemeente Son en Breugel


Doet u als ouder mee aan het onderzoek JONG in Son en Breugel?

jonginSB.jpg In maart en april 2009 hebben bijna 150 kinderen en jongeren de kans gekregen om te vertellen hoe zij het wonen, spelen en chillen ervaren in hun dorp. De resultaten van deze bijeenkomsten willen we nu voorleggen aan de ouders en verzorgers uit ons dorp.
---

Wij horen graag van u of u zich herkent in wat de jeugd vertelt. En wij bespreken graag met u wat u zou kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving voor jeugdigen in onze gemeente.

Bent u ouder of verzorger van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 19 jaar dan nodigen wij u van harte uit voor een rondetafelgesprek in de bibliotheek van Son en Breugel.

Deze gesprekken willen we per wijk/kern voeren. U kunt zich aanmelden voor één van de volgende bijeenkomsten:


* Dinsdag 12 mei 2009: bijeenkomst voor ouders en verzorgers woonachtig in de kern Son.

* Woensdag 13 mei 2009: bijeenkomst voor ouders en verzorgers woonachtig in de kern Breugel.

* Maandag 18 mei 2009: bijeenkomst voor ouders en verzorgers woonachtig in de kern Gentiaan.

De gesprekken worden gehouden in de bibliotheek in Son van 19.30 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom vanaf 19.15 uur. Wij benadrukken dat alle ouders en verzorgers welkom zijn, dus zowel ouders en verzorgers van kinderen die al hebben meegedaan aan het onderzoek als ouders en verzorgers van kinderen die niet hebben meegedaan aan het onderzoek.

Tijdens het gesprek krijgt u een presentatie te zien van de resultaten van de gesprekken met de jeugd. Na een korte pauze kunt u een reactie geven en worden u enkele vragen voorgelegd. Mevrouw Cetin en de heer Weijers leiden het gesprek. Zij zijn beiden werkzaam bij het bureau K2 Brabants Kenniscentrum Jeugd dat de gemeente ondersteunt bij dit traject.

De resultaten uit deze ronde tafelgesprekken worden, samen met de uitkomsten van de gesprekken met de jeugd, voorgelegd aan lokale professionals en vrijwilligers binnen de gemeente en de lokale politiek. Uw bijdrage en de bijdrage van de jeugdigen zijn van groot belang om invulling te geven aan ons jeugdbeleid en aan het te ontwikkelen Centrum voor jeugd en Gezin (CJG).

Indien u deel wilt nemen aan een van de genoemde bijeenkomsten of nog vragen heeft dan kunt u dit doen bij Natasja van Deurzen per mail via n.vandeurzen@sonenbreugel.nl of telefonisch via 0499 491543. Tevens kunt u zich, indien gewenst, aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Voor meer informatie, kijk ook bij:

Aanmeldformulier ronde tafelgesprek