Gemeente Harderwijk


Informatieavond over Groene Zoom Harderwijk en Ermelo

Â

De gemeenten Harderwijk en Ermelo gaan de Groene Zoom tussen beide plaatsen gezamenlijk verder ontwikkelen. Een informatieavond voor bewoners van beide gemeenten op 12 mei in de raadszaal van het stadhuis van Harderwijk vormt de aftrap voor een gebiedsgerichte structuurvisie Groene Zoom. Eindresultaat zijn een of meer bestemmingsplannen. De avond begint om 19:30 uur.

Al in 2005 stelden de gemeenteraden van zowel Harderwijk als Ermelo het Masterplan Groene Zoom vast. Dit kreeg echter niet de goedkeuring van de provincie, waardoor de gemeenten een nieuw plan hebben opgesteld. Opzet is een recreatief uitloopgebied te creëren voor de wijk Drielanden, met wonen in lage dichtheden en natuurontwikkeling.

Na de tegenslag van de vorige keer laten de gemeenten eerst een globaal landschappelijk raamwerk opstellen. Dit plan wordt richtinggevend voor de structuurvisie. De intentie is om deze visie in 2009 klaar te hebben, waarna met de bestemmingsplanprocedures in 2010 wordt begonnen.

Eerst komen nu echter de bewoners van het gebied en andere belanghebbenden aan bod. De plannenmakers willen graag horen welke ideeën die zelf koesteren. Een aantal bewoners in het gebied heeft trouwens op eigen initiatief al ideeën aangedragen. Dergelijke ideeën en voorstellen worden bij de planontwikkeling meegenomen. De avond op 12 mei kan hiervoor de aanzet geven. Over het resultaat, de concept structuurvisie, kan het publiek later dit jaar opnieuw zijn mening uiten.

Op de gezamenlijke informatiebijeenkomst namens Ermelo en Harderwijk presenteren de plannenmakers het landschappelijk raamwerk. Daaruit zal blijken dat de Groene Zoom veel verschillende gezichten heeft en er verschillende invullingen mogelijk zijn. De wethouders Teeninga van Harderwijk en Vliek van Ermelo zijn aanwezig. Zij gaan onder meer in op de wijze waarop het publiek in het proces van de komende maanden kan blijven meepraten en denken.

Gezien de grote betrokkenheid in het verleden rekenen beide gemeenten op een goede opkomst.

Deze publicatie is tevens een vooraankondiging als bedoeld in artikel 1.3.1 Bro. Tegen dit voornemen tot opstellen van een structuurvisie en/of bestemmingsplan kunt u geen zienswijze indienen. Over dit voornemen wordt geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie.

Informatie over dit project bij Henk Maas van Harderwijk tel.411 439,

h.maas@harderwijk.nl

of Peter van der Kemp van Ermelo, tel. 567 217 of

p.vanderkemp@ermelo.nl


____________________