Gemeente Son en Breugel


Start vaccinatie baarmoederhalskanker voor meisjes

Op 12 mei a.s. krijgen alle meisjes in de gemeenten Eindhoven Noord, Son en Breugel, Best, Nuenen en Oirschot hun eerste prik tegen baarmoederhalskanker. De vaccinatie gebeurt in de Tennishal Eindhoven Noord. Alle meisjes van 12 tot 16 jaar hebben hiervoor in maart een oproep ontvangen in het kader van de landelijke inhaalcampagne Prik en bescherm tegen baarmoederhalskanker. De GGD Brabant-Zuidoost voert de vaccinatie uit.

---

Inhaalcampagne

Vanaf september 2009 gaat de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) voor 12-jarige meisjes regulier onderdeel uitmaken van het Rijksvaccinatieprogramma. De vaccinatie bestaat uit 3 prikken. Voor alle meisjes die geboren zijn in de jaren 1993 tot en met 1996 is er een landelijke inhaalcampagne. De GGD Brabant-Zuidoost voert deze campagne in de regio uit op 6 locaties.

Eerste prikronde

Op 12 mei vindt dus de eerste prikronde plaats in de Tennishal Eindhoven Noord voor alle meisjes uit de gemeenten Eindhoven Noord, Best, Son en Breugel, Nuenen en Oirschot. Zij hebben hiervoor al een uitnodiging in maart ontvangen. Na deze vaccinatiedag in Eindhoven Noord is de eerste prikronde in de hele regio voltooid. Inmiddels is de GGD ook al begonnen met de tweede vaccinatie.

Oproepen

De meisjes zijn opgeroepen naar postcode. Op de uitnodiging staat aangegeven waar, wanneer en hoe laat de vaccinatie plaatsvindt. Het is belangrijk om de oproepkaart en het vaccinatiebewijs mee te nemen.

Voor het verzetten van de afspraak of voor vagen, kunnen meisjes en ouders terecht op de speciale vaccinatie-informatielijn van de GGD; 088 0031 400. Deze informatielijn is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur. Meer informatie over de campagne en de verschillende priklocaties is ook te vinden op de GGD-website; www.ggdbzo.nl/hpv.