Gemeente Zoetermeer

Rokkeveen krijgt tweede jongerencentrum

De gemeente zoekt een geschikte locatie voor een jongerencentrum in Rokkeveen West. Na uitgebreid onderzoek zijn er vier mogelijke locaties overgebleven: aan het Kurkhout en drie locaties in het Floriadepark (twee bij het Morapad en een op de hoek fietspad/Perobahout). Omwonenden en geĂŻnteresseerden zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 12 mei om 19.00 uur bij Dekker Party & Business Events aan de Scheglaan in Zoetermeer. Het programma start om 19.30 uur.

Tijdens de informatiebijeenkomst vindt een rondetafelgesprek plaats met onder meer een jongerenwerker, jongeren uit Rokkeveen, wethouder jeugd- en jongerenbeleid Frans Muijzers en wijkwethouder Patrick van Domburg. Ook de wijkagent en de wijkmanager zijn aanwezig. De vier mogelijke locaties worden gepresenteerd en aanwezigen hebben de mogelijkheid om argumenten aan te dragen voor en tegen de vier locaties. Het college van burgemeester en wethouders betrekt deze argumenten bij het opstellen van het uiteindelijke advies aan de gemeenteraad.

Naar aanleiding van overlast in Rokkeveen West heeft de gemeenteraad in november 2008 het college opdracht gegeven om op zo kort mogelijke termijn een tweede jongerenaccommodatie in Rokkeveen te realiseren. In eerste instantie was het pand van de KIDSclub van het Morapad 3 uitgekozen als locatie. De gemeente heeft vervolgens uitgebreid onderzoek gedaan naar alternatieve mogelijkheden. Rekening is gehouden met onder meer de bereikbaarheid van het jongerencentrum, afstand tot de woningen, mogelijke overlast, veiligheid en of het in het bestemmingsplan past.

De gemeente vindt het belangrijk dat ieder kind een eigen plek heeft in de samenleving. Dat is een van de kerndoelen binnen het Zoetermeerse jeugdbeleid, waarvan de jongerencentra deel uitmaken. Belangrijke doelen van het jongerenwerk zijn onder meer het bieden van een veilige en eigen ruimte waar jongeren tot ongeveer twintig jaar elkaar kunnen ontmoeten, het stimuleren dat jongeren deelnemen aan activiteiten in hun eigen woonomgeving en het bevorderen dat jongeren zich kunnen ontwikkelen. Inmiddels heeft Zoetermeer in iedere wijk een jongerencentrum.