Gemeente Soest

.

Inloopavond Visie Bosstraat 12 mei

04 mei

Op dinsdag 12 mei organiseert de gemeente Soest een inloopavond over de Visie Bosstraat. De bewoners van het gebied waarop deze visie betrekking heeft, zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Zij kunnen tussen 19.30 en 21.30 uur binnenlopen in de Stayokay aan de Bosstraat 16 en hun vragen en opmerkingen voorleggen aan medewerkers van de gemeente Soest en wethouder Middelkoop van Ruimtelijke Ordening.

De Visie Bosstraat is op 5 maart 2009 in De Ronde gepresenteerd. Omdat er toen weinig ruimte was voor het stellen van vragen, organiseert de gemeente nu een inloopavond.

Tijdens deze inloopavond wordt de Visie niet opnieuw gepresenteerd. In plaats daarvan hebben de bewoners een samenvatting van de visie ontvangen. De volledige visie, zoals reeds gepresenteerd op 5 maart, is in te zien in het gemeentehuis en op deze website, waar ook de samenvatting te vinden is.

U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Visie Bosstraat

U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Samenvatting visie Bosstraat

Meer informatie over Visie Bosstraat

Inspraak op later moment

Burgemeester en wethouders stellen de Visie Bosstraat voor eind juni 2009 vast. Reacties worden waar mogelijk daarin meegenomen. Formele inspraak zal echter op een later moment plaatsvinden: bij de herziening van het bestemmingsplan en bij de benodigde procedures voor het verlenen van bouwvergunningen voor de deellocaties.

Voor het in de visie beschreven gebied (begrensd door de spoorlijn, Koningsweg, 1e Heezerlaantje en de sportvelden) wordt binnen enkele jaren een nieuw bestemmingsplan gemaakt, waarbij er diverse formele mogelijkheden zijn om te reageren.

Datzelfde geldt voor het uitwerken van plannen voor de verschillende deellocaties in projectbesluiten en de aanvragen van bouwvergunningen. De herziening van het bestemmingsplan, de aangevraagde bouwvergunningen en daaruit volgende projectbesluiten worden onder andere aangekondigd via de officiële bekendmakingen in de Soester Courant en op deze website.

De visie

Burgemeester en wethouders willen vooral het bosrijke karakter van de Bosstraat behouden en versterken in de vorm van `boskamers'. De Bosstraat biedt ruimte aan wonen, recreëren, zorg, sport, bedrijvigheid en horeca en dat blijft zo. Op kleine schaal is uitbreiding mogelijk, mits aan de in de visie gestelde randvoorwaarden voor bijvoorbeeld groen en verkeer wordt voldaan.

In de afgelopen periode zijn er voor de Bosstraat en omgeving verschillende (particuliere) initiatieven ontwikkeld voor uitbreiding en nieuwbouw van onder andere woningen en een dagcentrum.

De gemeente heeft de Visie Bosstraat laten ontwikkelen om op een weloverwogen manier te kunnen reageren op de verschillende verzoeken en om meer regie en samenhang te krijgen in de toekomstige ontwikkeling. Daarnaast vormt het een basis voor de herziening van het bestemmingsplan.