Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


kinderen met astma

Extra zorg voor kinderen met astma

Amsterdam, maandag 4 mei 2009

Dinsdag 12 mei start in het OLVG een verpleegkundig spreekuur voor kinderen met astma en COPD-klachten. Kinderen met deze klachten kunnen hier terecht voor voorlichting over hun medicijnen en instructie voor het gebruik van hulpmiddelen of apparaten die bij hun behandeling nodig zijn. Ook gaat een gespecialiseerde verpleegkundige, als dit nodig is, op huisbezoek om adviezen te geven op het gebied van leefstijl en allergieën.

Het verpleegkundig spreekuur is een gezamenlijk initiatief van Thuiszorg Amsterdam en de unit Kindergeneeskunde van het OLVG. Kinderarts Carlijn Kraakman is blij met dit spreekuur: "Voor kinderen is het heel belangrijk om goed te weten hoe ze hun medicijnen zelf moeten gebruiken. Dat geldt ook voor het gebruik van bijvoorbeeld een inhaler. We zijn dan ook blij met de komst van de astma/COPD-verpleegkundige van Thuiszorg Amsterdam waardoor we extra zorg aan deze patiënten kunnen bieden!"

Kinderen kunnen met een verwijzing van de kinderarts naar dit spreekuur. Het verpleegkundig spreekuur astma/COPD is op dinsdagochtend in de even weken op de kinderpolikliniek. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer (020) 599 30 38.