Gemeente Stein


Stein start met taalproject voor peuters

Op dinsdag 12 mei aanstaande geeft wethouder José Ie (Onderwijs en Peuterspeelzaalwerk) samen met de peuterspeelzaalorganisatie Stichting Spelenderwijs het formele startsein van het taalproject Moelejaan in de gemeente Stein. Dit zal plaatsvinden van 19.30 uur tot 21.00 uur in basisschool Kerensheide.

Moelejaan
Op 1 april jl. zijn een 6-tal Steinse peuterspeelzalen met extra Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) gestart, te weten: De Rakkertjes, Hummelhonk, ât Keitje, Kerenshöfke, Pinkeltje en Peuterland Urmond. In 16 Zuid Limburgse gemeenten zijn in het totaal 57 peutergroepen met deze extra Moelejaan-groepen van start gegaan. De wethouders Onderwijs van de gemeenten Stein (José Ie), Kerkrade, Gulpen Wittem en met een vertegenwoordiger van de Universiteit Maastricht en Consent vormen de stuurgroep.

VVE
Voor- en Vroegschoolse Educatie is een effectief middel voor het wegwerken en tegengaan van achterstanden. Op de langere termijn draagt VVE bij aan minder schooluitval en betere loopbaanperspectieven. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die op de basisschool beginnen met een taalachterstand, deze nauwelijks meer inlopen.

Pilot
Het project 'Moelejaan' is een door het Departement van Onderwijs (Staatssecretaris Dijksma) geïnitieerde pilot voor Voor- en Vroegschoolse Educatie in Zuid Limburg en wordt samen met de gemeenten mogelijk gemaakt.