Gemeente Twenterand


Dinsdag 12 mei: Informatieavond AED

Op dinsdag 12 mei a.s. organiseert de werkgroep AED Vriezenveen in samenwerking met de gemeente Twenterand een informatieavond over het project 'Stimulering Lekenhulpverlening Platteland Twente'. Het doel van dit project is dat door samenwerking van vrijwilligers en professionele zorg een beter niveau van zorg in Twenterand kan worden bereikt. De gemeente werkt in dit project samen met Ambulance Oost. Wethouder Binnenmars wijst op het belang van het project: "Een doeltreffende inzet van zogenaamde leken bij een acute hartstilstand verhoogt de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk en daar gaat het mij om."

Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand, waarvan maar 5 tot 10 procent van de slachtoffers het overleeft. Snelle en doeltreffende hulp van omstanders is van levensbelang. Als omstanders weten wat ze moeten doen dan stijgt de overlevingskans naar 50 tot 70 procent en een Automatische externe defibrillator (AED) helpt daar vanzelfsprekend bij.

Vriezenveen
De gemeente Twenterand voert het project uit in haar zeven kernen. In elke kern is een werkgroep met die uitvoering aan de slag gegaan. In Vriezenveen bestaat de werkgroep uit leden van de EHBO vereniging Vriezenveen. Deze werkgroep streeft naar meer AED's in de woonwijken teneinde die snellere hulp te kunnen verlenen. Immers, de meeste hartinfarcten gebeuren in een thuissituatie.

Informatieavond 12 mei
Tijdens de informatieavond van 12 mei krijgen belangstellenden informatie over reanimeren, de AED en het project 'Stimulering Lekenhulpverlening Platteland Twente'. Bovendien krijgen mensen de kans om zich in te schrijven voor gratis deelname aan een reanimatiecursus of een AED bedieningscursus.

Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom op de informatieavond van 12 mei aanstaande in zalencentrum Zandwijk, Kanaalweg Zuid 1 in Vriezenveen. De avond begint om 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur.