Verkiezingsdebat: Hoezo Europa?

06/05/2009 18:18

Europese Commissie

Café Dudok in Arnhem is dinsdagavond 12 mei het decor van een Europees verkiezingsdebat. Kandidaten van verschillende politieke partijen gaan die avond met elkaar in debat in het kader van de aanstaande Europese verkiezingen. Het debat staat onder leiding van Paul Strack van Schijndel van Actorion Communicatie.

Inhoud

In Nederland zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement op 4 juni. Nederland heeft 25 zetels te verdelen. Het debat op 12 mei gaat in op de actuele verkiezingsthema's zoals de economische crisis, maar ook op de vraag over het belang van de Europese Unie voor deze regio.

Deelnemers

Thijs Berman (lijsttrekker PvdA), Judith Sargentini (lijsttrekker GroenLinks), Marietje Schaake (D66), Bart Keuper (VVD) en Arnhemmer Michiel Holtackers (CDA) nemen deel aan het debat. Ook Arno Uijlenhoet, lijsttrekker Newropeans is aanwezig. Newropeans is de eerste Europese politieke partij die op basis van één programma in meerdere landen aan de Europese verkiezingen meedoet.

Toegankelijk voor de hele regio

De toegang voor het debat is vrij en er wordt gezorgd voor een drankje. De Van Ranzow-zaal in Dudok is geopend vanaf 19:30 uur. Het debat start om 20:00 uur en duurt tot 21:30 uur. Aansluitend vindt er een borrel plaats. Het debat is een initiatief van enkele fracties van de gemeente Arnhem. Het EU-steunpunt van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de Europese Commissie faciliteren de bijeenkomst.