Gemeente Dongeradeel


Piter Wilkens reikt mantelzorgfolder uit

Op dinsdag 12 mei 2009, 's middags om twee uur wordt in het gemeentehuis in Kollum (Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB) de eerste mantelzorgfolder uitgereikt door de bekende Friese zanger Piter Wilkens.

De gemeenten Ameland, Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. willen de mantelzorgers graag beter in beeld krijgen. Ze worden hierbij ondersteund door Stichting Partoer uit Leeuwarden, Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Fryslân.

Mantelzorgers hebben het vaak moeilijk en kunnen meestal wel een steuntje in de rug gebruiken. Die steuntjes zijn er wel, maar men moet ze wel weten te vinden. Vandaar deze folder, die huis aan huis in de vijf gemeenten wordt verspreid.

In de folder staan, naast de adressen waar mantelzorgers informatie kunnen krijgen, ook interviews met mantelzorgers. De mensen die geïnterviewd zijn ontvangen de eerste folder uit handen van Piter Wilkens. Deze zanger wordt ook wel de "ambassadeur van de mantelzorgers" genoemd.

U bent van harte uitgenodigd om op 12 mei aanstaande de feestelijke overhandiging bij te wonen. Het officiële gedeelte begint om twee uur en eindigt rond drie uur. Vanaf half twee staat de koffie / thee voor u klaar. Graag tot dan.