Stadsdeel Amsterdam Centrum


Persuitnodiging presentatie project 'Mijn verzorger'

8 mei 2009

Stadsdeel Centrum en filmmaker Jacko van Wees presenteren op dinsdag 12 mei het project "Mijn Verzorger" dat in het kader van Wij Amsterdammers is uitgevoerd. De presentatie vindt plaats op de Dag van de Verpleging in het restaurant van Amsta. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Locatie: Centrum van Ouderen Flesseman, Nieuwmarkt 77 te Amsterdam Datum: dinsdag 12 mei, Dag van de Verpleging
Tijdstip: 15 - 16 uur

Mijn verzorger - achtergrond
Stadsdeel Centrum heeft in 2008 bewoners uitgenodigd om zelf met ideeën te komen om de sociale cohesie te bevorderen. Goede ideeën konden in aanmerking komen voor een subsidie van 5.000, -. De uitdaging was: Hoe kunnen inwoners elkaar beter leren kennen? Jacko van Wees heeft hiervoor met het project 'Mijn Verzorger' de beste inzending ingediend.

Het project Mijn Verzorger zet thuiszorgmedewerkers en verzorgenden in het zonnetje! Van de verzorgende wordt een mooi filmportret gemaakt in de eigen vertrouwde huiselijke omgeving. Wat is het levensverhaal van de verzorgende? Wie is de eventuele partner? Hoe zien de kinderen eruit? Welke hobby of interesse heeft deze verzorgende? Er zijn 5 filmportretten gemaakt: Mavis, Orsine en Mariolijn uit Suriname, Betty uit Ghana en Innocent uit Oeganda. Twee verzorgenden van Amsta locatie de Flesseman hebben hieraan meegewerkt.

In een sympathiek en persoonlijk filmportret van 10 minuten vertellen deze verzorgenden uitgebreid over hun leven. Deze sociale informatie kan de persoonlijke band tussen verzorgende en cliënt bevorderen (bijvoorbeeld als een autochtone cliënt moeite heeft met zorg van een verzorger van allochtone afkomst).

De portretten worden op DVD verspreid onder de cliënten van de deelnemende verzorgenden. Die kunnen dan op hun gemak een kijkje nemen in het leven van hun verzorgende en meer begrip krijgen voor deze harde werkers.

Dagelijks bestuurder Wil Codrington: "Ik vind het geweldig wat verzorgenden doen, zij zijn de stille kracht voor de bewoners. In deze film geven zij een kijkje in hun leven, zodat ook de mens achter de verzorger in beeld komt. Ik heb enorme waardering voor verzorgers en terecht staan zij op de Dag van de Verpleging in het zonnetje".

Meer informatie

* Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stadsdeel Centrum, Denise Juthan, telefoon (020) 552 4478

* Kijk ook eens op www.mijnverzorger.nl. Een DVD met alle portretten is te verkrijgen via Jacko van Wees, e-mail info@mijnverzorger.nl.