Gemeente Binnenmaas

Commissievergaderingen week 20

Volgende week komen de commissies Maatschappelijke Zaken, Ruimtelijke Zaken en Algemene Bestuurlijke Zaken en Middelen voor de maandelijkse vergadering bij elkaar. De bijeenkomsten worden gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam.

Commissie Ruimtelijke Zaken, dinsdag 12 mei om 20.00 uur

Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:


* uitgifteprotocol regionaal bedrijvenpark Hoeksche Waard;
* het inbrengen van eventuele wensen en bedenkingen over de af te sluiten afstemmingsovereenkomst regionaal bedrijventerrein;
* het beschikbaar stellen van een krediet voor het verwijderen van oude overkapte rijwielstallingen en aanbrengen van fietsklempalen bij bushaltes;

* het beschikbaarstellen van een krediet voor het opstellen van een visie voor het Dorpshart Mijnsheerenland.

Commissie Maatschappelijke Zaken, woensdag 13 mei om 20.00 uur

Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
* voortgang project Vitale Kernen;

* het instemmen met de bestuursovereenkomst voor de uitvoering van de Regionale Agenda Samenleving.

Commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken & Middelen, donderdag 14 mei om 20.00 uur

Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:


* verandertraject regio Zuid-Holland Zuid;
* het instemmen met het voorkeursmodel voor een nieuw gemeentewapen van Binnenmaas;

* het vaststellen van de eerste wijziging van de Legesverordening 2009;

* gevolgen van de kredietcrisis;

* suggesties en aanbevelingen voor het werken met klankbordgroepen.

Vaste onderwerpen

Vaste onderwerpen bij alle commissievergaderingen zijn de mededelingen die portefeuillehouders en vertegenwoordigers van intergemeentelijke regelingen doen over zaken die tot het aandachtsveld van de commissie behoren. De agenda van elke commissie vermeldt verder de lijst met ingekomen stukken, het verslag van de voorgaande vergadering en de rondvraag.

Vragenrecht en spreekrecht

Direct aan het begin van de vergadering komt het vragenrecht aan de orde. Hier mag u in principe vragen stellen over allerlei zaken die tot het werkterrein van de commissie behoren. U mag het echter niet hebben over onderwerpen die op de agenda staan. Als u het juist wel over zo'n onderwerp wilt hebben, kunt u gebruik maken van het spreekrecht. U krijgt in dat geval bij het betrokken agendapunt daarvoor de gelegenheid. Houdt u er rekening mee dat zowel bij het vragenrecht als het spreekrecht uw spreektijd beperkt is tot 5 minuten.

U kunt aan het begin van de vergadering bij de griffier aangeven dat u van het vragen- of spreekrecht gebruik wilt maken.

Informatie

De agendas zijn ook te raadplegen via deze link. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffier, tel. 078 633 45 87 of 078 633 45 29, of via e-mail: griffie@binnenmaas.nl.