Sint Franciscus Gasthuis
* Mei »

* 08 mei 2009

Dag van de Zorg: medewerkers in het zonnetje en management op de werkvloer

Op dinsdag 12 mei 2008, Dag van de Zorg, organiseert het Sint Franciscus Gasthuis een ontspannend en gezond programma voor zijn medewerkers. Op deze manier zet het ziekenhuis zijn medewerkers in het zonnetje. Tijdens de Dag van de Zorg gaan de leden van het managementteam en de zorgmanagers aan de slag in de patiëntenzorg.

Ontspannend en gezond programma
s Ochtends worden er ontbijtverrassingen uitgedeeld bij de verschillende personeelsingangen. In het personeelsrestaurant wordt gedurende de dag aandacht besteed aan gezonde en biologische voeding. Activiteiten als lunchwandelen, tafeltennis, golfclinics, verwenworkshops, stoelmassages, manicurebehandelingen en een fitpijler zorgen voor de nodige ontspanning.

Managementteam en zorgmanagers aan de slag in de patiëntenzorg Naast het programma voor alle medewerkers gaan alle leden van het managementteam en de zorgmanagers aan de slag op de verpleegafdelingen en ondersteunende operationele afdelingen. De bedoeling is dat zij daadwerkelijk meewerken op deze afdelingen en zodoende werk uit handen nemen van de verpleging. Dit heeft als doel om kennisuitwisseling tot stand te brengen en nieuwe ideeën op te doen ter verbetering van het werk en uiteindelijk de zorg voor de patiënt.

De oorsprong van de Dag van de Zorg
Deze dag is verkozen, omdat het de geboortedag is van Florence Nightingale, een Engelse verpleegster die in tijd van oorlog inspireerde tot de oprichting van Het Rode Kruis. Overal ter wereld worden medewerkers van zorginstellingen op deze dag extra in het zonnetje gezet, omdat zij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszorg.
Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam