Vereniging Nederlandse Gemeenten

Limburg trekt zn grens. Presentatie nieuwe aanpak drugsproblematiek grensstreek Limburg

08.05.2009

Op dinsdag 12 mei 2009 om 10.30 uur vindt er in de nieuwe raadzaal van de gemeente Maastricht een persconferentie plaats waarbij een nieuwe, baanbrekende aanpak voor de overlast van het drugstoerisme in de grensstreken wordt gepresenteerd.

Het nieuwe systeem beoogt de uitwassen van het huidige Nederlandse gedoogbeleid sterk te reduceren. Er start een pilot als voorloper in de provincie Limburg waarin wordt voorzien in een pasjesssyteem voor de coffeeshops.

Het systeem is ook toepasbaar om andere doelstellingen als gezondheidseffecten en het tegengaan van illegaliteit te realiseren. Daarom zullen er na Limburg nog twee pilots elders starten zodat ervaringen worden opgedaan met de verbreding van de maatregelen in andere gemeenten. Dit proces zal worden toegelicht door de voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

De presentatie geschiedt in aanwezigheid van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, minister Hirsch Ballin van Justitie, en de acht burgemeesters van de Limburgse coffeeshopgemeenten.

Namens beide ministeries, de VNG en de betrokken Limburgse gemeenten nodigen we u uit deze presentatie bij te wonen. Zowel de ministers als de voorzitter van de VNG en de burgemeesters zijn na afloop beschikbaar voor interviews.

Plaats van handeling is de nieuwe raadzaal in het stadskantoor Mosae Forum aan de Markt te Maastricht. De ingang van de raadzaal ligt aan de Gubbelstraat.