Gemeente Schiedam


Mei 2009

Themabijeenkomst over veiligheid op dinsdag 12 mei

11 mei 2009

Burgemeester Verver doet aftrap themabijeenkomsten over veiligheid

Burgemeester W.M. Verver-Aartsen doet op dinsdag 12 mei de aftrap van een drietal themabijeenkomsten over veiligheid. In Bibliotheek Stadserf zal zij het gemeentelijk veiligheidsbeleid toelichten, waarna andere deskundigen een inleiding houden over het eerste onderwerp van de serie, Veilig thuis. De activiteit past in het project van het Knooppunt Veiligheid dat een jaar lang in Schiedam draait.

Na de opening door de burgemeester spreekt Roxana Asmus. De maatschappelijk werker bij het Steunpunt Huiselijk Geweld NWN zal vragen beantwoorden als: Wat is huiselijk geweld? Wat zijn de gevolgen? En wat kan je doen als je iets vermoedt? Als derde en laatste spreker staat op het programma Rogier Timmer. Hij is projectadviseur voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen dat inbraken wil voorkomen.

Huurders of eigenaren van een woning kunnen hun huis laten aanpassen aan de eisen van het keurmerk. Dit betekent bijvoorbeeld dat ramen en deuren in orde zijn en de sloten minder makkelijk te forceren zijn. Ook door het nemen van andere maatregelen kan inbraak worden voorkomen, zoals het zorgvuldig omgaan met sleutels of het informeren van de buren bij langdurige afwezigheid.

Het Knooppunt Veiligheid bestaat uit een informatieplek bij de huisartsengroep Damzicht aan de Nieuwe Damlaan (bij Schiewaegh) en een speciale website.
Dit aanbod wordt gerealiseerd door drie samenwerkende instanties: de Bibliotheek Waterweg, de huisartsengroep Damzicht en de Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg Noord / Steunpunt Huiselijk Geweld NWN.

De eerste themabijeenkomst van dinsdag 12 mei in Bibliotheek Stadserf begint om 19.30 uur. De toegang is vrij.

Klik hier voor meer informatie.