Vlaamse Overheid

het Waalse Gewest

Wegwerkzaamheden op de A8 tussen Halle en het Waalse Gewest

Vlaamse overheid

maandag 11 mei 2009

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op dinsdag 12 mei met werkzaamheden op de A8. Het wegdek wordt er heraangelegd in de beide rijrichtingen (Brussel/Doornik), van het op- en afrittencomplex van Lembeek (nr. 22) tot aan de grens met het Waalse Gewest. De betonverharding van het wegdek van de A8 wordt hersteld, en er wordt een laag geluidswerende asfalt op aangebracht. De werkzaamheden zullen duren tot 12 juli 2009. Tijdens die periode zal de A8 twee maal gedurende ongeveer een week afgesloten worden voor het verkeer, eerst in de richting van Brussel, en een tweede keer in de richting van Doornik. Tijdens de overige fasen van de werkzaamheden zal de A8 open blijven voor het verkeer, maar zal de capaciteit van de weg tijdelijk kleiner zijn, omdat er rijstroken afgesloten zullen worden voor het verkeer. Doorgaand verkeer blijft dus mogelijk, behalve gedurende 2 aparte deelfases die elk ongeveer een week lang zullen duren. Vanaf dinsdag 12 mei gaat fase 1 van start en wordt de A8 ongeveer een week lang voor al het verkeer afgesloten in de richting van Brussel ter hoogte van complex 23 - Tubeke. De verdere fasering van de werken, evenals de te volgen omleidingen per deelfase zullen op een later tijdstip gecommuniceerd worden. Deze zullen eveneens raadpleegbaar zijn op de website www.wegenwerken.be

Het omleidingsplan in bijlage dient ter verduidelijking.

Fase 1 (12/05-20/05): rijrichting Brussel, werkzaamheden ter hoogte van complex van Tubeke (nr. 23)

Het verkeer vanuit Wallonië richting Brussel zal tijdens fase 1 omgeleid worden via het complex van Rebecq/Quenast (nr. 24). Van daar zal het via de Rue de Bierghes, de Edingsesteenweg en de Hondzochtsesteenweg en het complex van Tubeke (nr. 23) opnieuw de A8 naar Brussel kunnen nemen. Het verkeer richting Doornik zal zoals gewoonlijk de twee rijstroken van de A8 kunnen gebruiken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Betonac. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 1.540.000 euro (incl. BTW).

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 11
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Bijlagen:


* 090511 Wegwerkzaamheden op de A8 tussen Halle en het Waalse Gewest (doc, 1265 kB)