Politie Hollands Midden

Datum: 12 mei 2009

Aangepast bericht van 110509middag; toevoeging van het aantal overtreders) Oegstgeest Snelheidscontrole politie De politie heeft maandag 4 mei en woensdag 6 mei snelheidscontroles uitgevoerd op de Rijnzichtweg, waar een snelheid van 50 km per uur is toegestaan. Die maandag werd er gecontroleerd tussen 13:20 uur en 15:50 uur. Tien procent van de langsrijdende auto's was in overtreding, namelijk 140 bestuurders, waarvan de hoogstgemeten snelheid 86 km per uur was. Er waren hier ruim 1400 passanten. Op woensdag 6 mei vond de controle plaats tussen 09:45 uur en 14:20 uur. Veertien procent van de passerende auto's was in overtreding (namelijk 320 van de 2285 passanten). De hoogstgemeten snelheid was 82 km per uur.

Voorschoten Aanhoudingen na gooien stenen De politie heeft maandagavond 11 mei twee Voorschotenaren van 18 en 21 jaar, een 19 Leiderdorper en een 18 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Een getuige zag dat een aantal personen stenen gooiden naar passerende voertuigen bij de Hoflandbrug. Agenten hebben vanaf een afstand gekeken naar de locatie waar de jongeren zouden staan. Daar werden inderdaad vier jongens gezien. Een van hen hield een steen vast en maakte aanstalte om de steen te gooien. Op dat moment zag de jongen de agenten staan en liet hij de steen vallen. Volgens de jongens gooiden ze stenen naar overvliegende meeuwen. Kort hierna werd gebeld door Connexxion voor het doen van aangifte van vernieling. Hierop werden de vier jongens aangehouden.

Hazerswoude-Rijndijk Aanhouding na aanrijding De politie heeft maandag 11 mei een 34 jarige automobilist uit Boleslawine (PL) aangehouden na een aanrijding onder invloed van alcohol. De bestuurder reed even voor 18.30 uur een 45 jarige fietser uit Leiden aan ter hoogte van een oversteekplaats op de Rijndijk. De Leidenaar fietste over de Bruggestraat richting de oversteekplaats. Ambulancepersoneel hebben de Leidenaar ter plaatse onderzocht. Hij liep een lichte kneuzing aan een schouder op. De automobilist bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 460 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De automobilist krijgt een dagvaarding.

Leiderdorp Mannen onder verdachte omstandigheden aangehouden De politie heeft dinsdag 12 mei rond 04.30 uur twee 21 jarige Franse mannen aangehouden. De twee reden over de Rijksweg A4 in een auto die meer volstond als een wrak. Zo ontbraken er delen van het plaatwerk, een portier en lag er een ruit uit. In de auto lagen meerdere goederen waardoor de mannen voor de agenten verdachte werden. Zo lagen er voor inbraak geschikte werktuigen in en ook andere goederen, waaronder een geluidsbox, waarvan het vermoeden is dat ze mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachten zijn dan ook voor het verdere onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Alphen a/d Rijn Zonder rijbewijs en met te veel drank op De politie heeft maandag 11 mei rond 20.30 uur een 44 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Hij was op De Schans met zijn scooter gevallen en wilde daarna weer wegrijden. Omstanders hielden hem tegen omdat ze vermoeden dat hij gedronken had en belden 112. De agenten stelden inderdaad drankgebruik bij hem vast. De uitslag van zijn ademanalyse die na zijn aanhouding volgde was 730 ug/l. De verdachte had geen rijbewijs. Hij kan dan ook aangemerkt worden als beginnend bestuurder waarvoor de limiet 90 ug/l. is. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed. -------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------