Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Chinese delegatie bezoekt Rijnstraat

12-mei-2009

Op uitnodiging van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezoekt een Chinese delegatie op vrijdag 8 mei de Rijnstraat in het Amsterdamse stadsdeel Zuideramstel. Doel van het bezoek is om te kijken naar de voorzieningen voor gehandicapten bij de winkels.

Bij de herinrichting van de Rijnstraat is er zorgvuldig gekeken naar de toegankelijkheid voor mindervaliden en visueel gehandicapten. Het stadsdeel heeft zich hierbij laten adviseren door belangenorganisaties, zoals de Chronisch Zieken en Gehandicapten Adviesraad Zuideramstel.

Toegankelijkheid van winkels
Naast voorzieningen op straat is er ook gedacht aan de toegankelijkheid van de winkels. Door hoogteverschillen tussen de stoep en de entreedrempel was een aantal winkels niet of slecht toegankelijk voor mensen die afhankelijk zijn van een rollator of rolstoel. Het stadsdeel heeft dit probleem opgelost door het gratis beschikbaar stellen van zogenaamde drempelplaten aan winkeliers. De drempelplaat is een soort hellingbaantje dat het hoogteverschil tussen stoep en drempel overbrugt. De plaat is licht van gewicht en kan tijdens de openingstijden van de winkel eenvoudig neergelegd worden.

Portefeuillehouder en ambassadeur
De Chinese delegatie wordt ontvangen door portefeuillehouder Paul Slettenhaar en Monique Wijnen, ambassadeur van Onbeperkt Nederland.