Gemeente Vlaardingen


Kinderen chatten over jeugdzaken in Vlaardingen

12 mei 2009

Op 11 mei konden de kinderen van basisschool De Wereldwijzer met elkaar chatten over de vraag of Vlaardingen een kindvriendelijke stad is. Wethouder Anny Attema nam een kijkje bij de chatsessie. De uitkomsten van de sessie worden gebruikt bij het opstellen van de Jeugdnota en bij het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Jongeren willen graag vertellen wat ze van iets vinden en op welke manier ze problemen denken op te lossen. Daarover discussiëren ze online. Onder leiding van de BOD-groep, die de sessie organiseerde, gaven de kinderen antwoord op vragen als Welke voorzieningen zijn er voor jongeren? Welke mis je? Waar ga je naar toe met hulpvragen? Waar haal je informatie vandaan?

De chatsessie begon met een aantal stellingen waarop de leerlingen konden reageren. Daarna konden ze online brainstormen en de sessie sloot af met een enquete.

Wethouder Anny Attema neemt een kijkje bij de chattende kinderen

Wethouder Anny Attema (rechts) neemt een kijkje bij de chattende kinderen. Foto: Arie Wapenaar.

Discussie
De jongeren namen anoniem deel aan de chatsessie. Hierdoor konden ze vrij hun mening geven, populariteit speelt geen rol. Doordat de sessie interactief is, kunnen ze op elkaars mening reageren en ontstaat er een discussie. Begin juni zijn de resultaten bekend.