Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 20 - 2009

Bouw- en sloopaanvragen

Ingekomen bouwaanvragen/sloopaanvragen

* Het plaatsen van twee zeecontainers aan de Oranjestraat 95;
* Het plaatsen van een dakkapel aan de Nestheuvel 6;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Mr. C. Goselingstraat 23b;

* De bouw van een terrasoverkapping aan de Klinkaart 7;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Klinkaart 3;
* Het vergroten van een dakkapel aan de Looierstraat 12;
* De bouw van een carport aan de Aardheuvel 16;
* De bouw van een serre aan de Berk 5;

* De bouw van een tuinprieel aan de Pluisheuvel 8;
* Het plaatsen van twee dakkapellen aan het Grasklokje 96;
* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Mr.C.Goselingstraat 42;

* De bouw van een urnenmuur aan de Hoofdstraat 35;
* De bouw van een serre aan de Sonseweg 3;
* De uitbreiding van de woonboerderij aan de Kapelweg 17;
* De bouw van een garage/berging en een dierenverblijf aan de Sint Oedenrodeseweg 31;

* Asbestsanering diverse woningen in de wijk Hoge Akker;
* Het verwijderen van asbesthoudende riolering in de kruipruimte aan de Prins Bernhardlaan 101.

Procedure

Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Ontwerpbesluiten

Ontheffing m.t.v. artikel 3.23, lid 1 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:

* Het plaatsen van twee zeecontainers op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 5546 en 5547, gelegen aan de Oranjestraat 95;

* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 3908, gelegen aan de Mauritslaan 28;

* De uitbreiding van de woning op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 3909, gelegen aan de Mauritslaan 30.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Stukken inzien en/of reageren? Kijk onder het kopje Procedure ontheffing.

Procedure ontheffing

In verband hiermee ligt het ontwerpbesluit en de conceptbouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 13 mei 2009 t/m 23 juni 2009 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 23 juni 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Definitieve besluiten

Voorbereidingsbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 2 maart 2009 besloten heeft dat een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied gelegen op het perceel aan de Constantijnlaan, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3890 ged. (plan Tambourije in Schutboom).

Stukken inzien? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure

Dit voorbereidingsbesluit ligt, met de daarbij behorende en als zodanig gewaarmerkte situatietekening, met ingang van 13 mei 2009 - zijnde de datum van inwerkingtreding - ter inzage tijdens openingstijden bij de Centrale Balie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best.

Tegen dit besluit kan geen bezwaar worden aangetekend.

Verleende monumentenvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een monumentenvergunning is verleend voor het uitbreiden van de woning Europaplein 12.

De vergunning ligt samen met de relevante stukken zes weken ter inzage vanaf 13 mei 2009.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure

Belanghebbenden die het niet eens zijn met onze beslissing, kunnen in beroep gaan. Dit moeten zij doen binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit. Het beroep kunnen zij richten aan de sector Bestuursrecht van de rechtbank 's-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MB 's-Hertogenbosch.

De werking van de vergunning wordt opgeschort totdat de beroepstermijn is verstreken of, indien beroep wordt ingesteld, op het beroep is beslist. U kunt de voorzieningenrechter van de rechtbank, onderscheidenlijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken de opschorting op te heffen. Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met de heer mr. W.A. van Herk via telefoonnummer (0499) 360 911 of via w.van.herk@gembest.nl.

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen

* Het plaatsen van een dakkapel aan de Zevensprong 34;
* De uitbreiding van de woning (bg) en het plaatsen van een berging aan de Salderes 32;

* Het plaatsen van een dakopbouw aan de Zevensprong 32;
* Het plaatsen van een dakopbouw aan de Zevensprong 18;
* De bouw van een zwembad aan de Zwaanvelden 8;
* De sloop van een fabricagehal en opslag aan de Kanaaldijk 19.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure bezwaar.

Procedure bezwaar

Tot zes weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunningen met ontheffing

* De bouw van een terrasoverkapping aan de Salderes 181;
* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) en de berging aan het Europaplein 12;

* Het plaatsen van een bouwbord met projectaanduiding aan de Oirschotseweg z.nr. (voor een periode van maximaal twee jaar).

De betreffende besluiten liggen met ingang van 13 mei 2009 ter inzage.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure beroep.

Procedure beroep

Belanghebbenden -die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp vrijstelling/ontheffingsbesluit dan wel de ontwerpvergunning - kunnen schriftelijk een beroepschrift indienen bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Dit dient te gebeuren binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd.

Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.