Gemeente Oldebroek


Tijdelijke opvang asielzoekers in Oldebroek

De gemeente Oldebroek gaat gedurende 1 jaar tijdelijke opvang aanbieden voor asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft enige tijd geleden de gemeente Oldebroek gevraagd of er een tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers kan komen. De noodzaak voor tijdelijke opvang is landelijk gezien dringend gewenst. Dit komt omdat de komende tijd op diverse locaties opvangcentra gaan sluiten.

De gemeente Oldebroek heeft besloten om het verzoek te honoreren. Er is hiervoor een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan verleend.

Het COA is vervolgens een huurovereenkomst met de eigenaar van de voormalige jeugdherberg aan de Bovendwarsweg aangegaan voor de periode van één jaar. Vanaf 18 mei zullen de eerste bewoners hun intrek nemen op de locatie. In Oldebroek worden maximaal 140 personen gehuisvest. Er worden asielzoekers opgevangen die aan het begin van hun asielprocedure zitten en in afwachting zijn van het antwoord op hun asielverzoek. De omwonenden zijn geïnformeerd over de komst van de nieuwe bewoners van het atc (Alternatieve Tijdelijke Capaciteit).