KNHS


Hammers en Huckriede doen goede zaken in Doornspijk
11 mei 2009
nettersunaniemlambertushuckriededoornspijk2009website

KNHS (Doornspijk) - Zaterdag 9 mei werd op sportpark De Haere in Doornspijk het jaarlijkse tuigpaardenconcours gehouden. Zon twintig rubrieken tuigpaarden, nationaal en regionaal, telde het programma.

De nationaal uitkomende tuigpaarden begonnen met de lage limietklasse die door Henk Hammers met Viva Jerina van Dinie Markhorst gewonnen werd. Deze rubriek kende een leuke kopgroep. Viva Jerina ging uitstekend over de benen, al kon het front wat verhevener. Als tweede eindigde de veel houding tonende Wednesday (v. Reflex M) van Ulle Haarsma en gereden door Ria Hettinga.

De hoge limiet bevatte zeer sterke deelnemers. Netters Unaniem (v. Renovo) van Lambertus Huckriede was groots in zijn optreden en werd winnaar. Ook goed was de presentatie van dekhengst Stuurboord Landzicht (v. Jonker) in handen van Mark de Groot, die werd tweede.

Manno en Kees van der Maat beheersten ook de Doornspijker ereklasse. Als Manno in vorm is, en dat is hij vrijwel altijd, is hij niet te kloppen. Zijn zoon Sunlight, gereden door Henk Hammers en eigendom van Jan Schep, presteerde naar vermogen en werd prima tweede. Vervolgens waren Besterly Nulandos (v. Renovo) van Leendert Veerman en GSM Rintje (v. Renovo) met Lambertus Huckriede aan de beurt hun enveloppe in ontvangst te nemen.

In de damesklasse was het Lamoer (v. Waterman) in handen van Anja Vinke die de concurrentie het nakijken gaf. Netters Unaniem in handen van Anneke Huckriede voerde goede oppositie en naderde de winnaar dicht. Voor Wervelwind, gereden door Margreet van der Zwaag was nu de derde plaats.

Acht limietklasse tweespannen betraden de arena, waarbij Netters Obama (v. Tempelier) en GSM Rintje van Lambertus Huckriede het sterkste geheel vormden en als winnaars werden verkozen. Henk Hammers reed het muzikale duo Nick (v. Udo) en Zimon (v. Roy M) naar de tweede plaats. Tobias en Varanno (v. Manno) van Jan Schep en gereden door Henk Hammers waren bij zowel de ereklasse tweespannen als ook de tandemrubriek het best op elkaar ingespeelde duo, met de meeste beweging. Het definitief naar de ereklasse tweespannen gepromoveerde duo Vlo en Wednesday van Ulle Haarsma pakten zilver bij de tweespannen. Deze positie werd in het tandem ingenomen door Obama en Unaniem met Lambertus Huckriede.

In de young riders rubriek hield Christina Mensink de eer voor stal Huckriede hoog. Zij won met Like to Win (v. Milano) deze aantrekkelijke wedstrijd. Zimon en Lean Verhoeff namen de tweede plaats voor hun rekening.

Bij de regionale tuigpaarden was er openklasse winst voor een ijzersterke Neon (v. Renovo) in handen van eigenaar Nico Calis.

De regionale hackneyrijders moesten net als in De Bilt hun meerdere erkennen in openklasse debutant Nikie uit Laren (v. Benthofs Amir) van Ditk Beijerink die zeer veel ruimte toont en een mooie houding

Tekst en foto: Rijk van Vulpen

Uitslagen:
TUIGPAARDEN cat. 2
Lage limietklasse

1. Viva Jerina, D. Markhorst, H. Hammers

2. Wednesday, U. Haarsma, R. Hettinga

3. Besterly Attent, L. Veerman

Hoge limietklasse

1. Netters Unaniem, L. Huckriede

2. Stuurboord Landzicht, M. de Groot jr

3. Tobias, J. Schep, H. Hammers

Ereklasse

1. Manno, K. v.d. Maat

2. Sunlight, J. Schep, H .Hammers

3. Besterly Nulandos, L. Veerman

4. GSM Rintje, G. Egberink, L. Huckriede

Damesklasse

1. Lamoer, A. Vinke

2. Netters Unaniem, A. Huckriede

3. Wervelwind, M. v.d. Zwaag

Limietklasse tweespan

1. Netters Obama/GSM Rintje, L. Huckriede

2. Nick/Zimon, H. Hammers

3. Celebration/Zavanno, U. Haarsma

Tweespan ereklasse cat 2/3

1. Tobias/Varanno, H. Hammers

2. Vlo/Wednesday, U. Haarsma

3. Prinsminster/VT Minster, B. Schaap

Tandem cat 2/3

1. Tobias/Varanno, H. Hammers

2. Netters Unaniem/- Obama, L. Huckriede

3. Wervelwind/Werkman, H. Veenstra

Young Riders

1. Like to Win, C. Mensink

2. Zimon, L. Verhoeff

3. Tidalburga, N. Calis jr