Gemeente Lopik

Bekendmakingen

Overige bekendmakingen

Ontwerp provinciale ruimtelijke verordening

Op 28 april 2009 hebben Gedeputeerde Staten van Utrecht het Ontwerp van de provinciale ruimtelijke ordening vastgesteld. Het Ontwerp van de verordening is gebaseerd op artikel 4.1, eerste lid, van de Wet ruimtelijke ordening.

Doel van de verordening is om provinciale belangen op het gebied van de ruimtelijke ordening te laten doowerken naar het gemeentelijk niveau. De verordening bevat daartoe bepalingen die bij het opstellen van gemeentelijke bestemmingsplannen, projectbesluiten en beheersverordeningen, in acht moeten worden genomen. De verordening heeft alleen betrekking op nieuwe plannen en besluiten. Dit betekent dat geldende bestemmingsplannen niet onder de werking van de verordening vallen. De verordening bevat géén bepalingen die de burger rechtstreeks binden. Normen uit de verordening moeten eerst vertaald worden in een gemeentelijk planologisch besluit.

Ter inzage: Het Ontwerp van de verordening ligt vanaf dinsdag 12 mei t/m dinsdag 16 juni 2009 tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het Provinciehuis Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101 in Utrecht en op alle gemeentehuizen. Het Ontwerp van de verordening is ook onderaan dit bericht en op www.provincie-utrecht.nl te vinden.

Opmerkingen: Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan iedereen opmerkingen over het Ontwerp van de verordening bekendmaken. Deze kunt u richten aan Provinciale Staten van Utrecht, t.a.v. drs. H. Schoen, Postbus 80300, 3500 TH Utrecht of emailen naar
statengriffie@provincie-utrecht.nl.

Hoorzitting: Op dinsdag 26 mei 2009 houdt de provincie Utrecht een hoorzitting, vanaf 15.00 uur in het Provinciehuis Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101 in Utrecht. U kunt zich hiervoor alleen telefonisch aanmelden. Vanaf dinsdag 12 mei t/m woensdag 20 mei kunt u bellen met mevrouw M. van Wijnen. Zij is te bereiken op maandag t/m donderdag van 9.30 tot 12.00 op telefoonnummer 030 - 258 2367. Bij uw aanmelding geeft u aan of u het woord wilt voeren. U krijgt dan te horen rond welk tijdstip u aan de beurt bent. Uw aanmelding worddt schriftelijk bevestigd. In de bevestigingsbrief krijgt u informatie wanneer en waar u verwacht wordt en wat u eventueel moet meenemen. U krijgt de gelegenheid om uw standpunt over het Ontwerp van de verordening toe te lichten ten overstaande van de voorzitter van de Statencommissie nWro en de gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling. Van alle gesprekken wordt een verslag gemaakt, dat de aanwezigen wordt toegestuurd.

Meer informatie: Met vragen kunt u terecht bij de heer H. Schoen, tel. 030 - 258 2360.

* Ontwerp en toelichting provinciale ruimtelijke verordening vastgesteld door GS op 28 april 2009.pdf