Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht, 12-05-2009

Gestolen fiets aangeboden

UTRECHT Op het Lucasbolwerk heeft de politie in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 mei een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets te koop aanbood.

Omstreeks 03.05 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zojuist een fiets te koop was aangeboden. De verkoper vroeg in eerste instantie 30,- voor de fiets. Toen de getuige aangaf geen interesse te hebben, bood de man de fiets voor 10,- aan. Ook hierop reageerde de getuige niet, waarop de man wegfietste. Aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten de verdachte op het Lucasbolwerk fietsen. De 43-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT- De politie heeft op de Nobelstraat een man aangehouden omdat zij onder invloed in zijn auto reed.

In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 mei werd een 30-jarige man uit Arnhem op de Nobelstraat gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 740 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd in genomen. Met een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal werd de man naar huis gestuurd.

Jongen beroofd

UTRECHT Maandagavond vond op de Karpathosdreef een beroving plaats door twee verdachten. Het slachtoffer werd mishandeld.

Een 13-jarige jongen uit Utrecht liep omstreeks 21.10 uur vanaf het sporten naar huis. Toen de jongen door het park aan de Karpathosdreef liep werd hij door twee jongens aangevallen. De verdachten schopten en sloegen het slachtoffer. Uiteindelijk gingen de verdachten er met zijn mobiele telefoon en tas vandoor. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 8844.

Diefstal uit auto

UTRECHT Op de Plantage vond maandagmiddag een diefstal uit een cabine van een vrachtauto plaats.

Een 40-jarige chauffeur uit Leiden meldde zich omstreeks 17.25 uur bij agenten omdat een onbekende man zijn portemonnee en jas uit de cabine van zijn vrachtwagen had gestolen. Een getuige wist een signalement van de verdachte te geven. Na onderzoek kwam de politie bij een adres aan de Boisotstraat uit.

Hier werd de verdachte, een 48-jarige man uit Utrecht, aangehouden. In een kliko bij het huis werd de portemonnee en de jas van de chauffeur aangetroffen. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.