Gemeente Hoorn

Hoorns gemeenteraadslid Harry van Lunteren overleden

De gemeenteraad en het college van B en W van Hoorn hebben met ontzetting kennis genomen van het plotselinge overlijden van gemeenteraadslid Harry van Lunteren.
Harry van Lunteren overleed in de nacht van 5 op 6 mei 2009 op 53-jarige leeftijd. Hij was sinds 2006 fractievoorzitter van de VVD in Hoorn. De gemeente Hoorn heeft een
digitaal condoleanceregister geopend.

Naast zijn werk als raadslid was Van Lunteren actief in toerisme en promotie, onder meer als directeur van zijn eigen toerisme adviesbureau.

Harry van Lunteren werd op 31 maart 1956 geboren in Rotterdam. Vanwege zijn vrijwilligerswerk bij de Museum Stoomtram in Hoorn verhuisde hij in de jaren 80 naar Hoorn. Hier zette hij zich vol overgave in voor de stad, het toerisme en de bewoners. Zo was Van Lunteren onder meer medeoprichter van Radio Hoorn en het Museum van de Twintigste Eeuw. Ook had hij sinds 2008 een eigen toerisme adviesbureau.

Harry van Lunteren was sinds 2002 actief als raadslid voor de VVD. In 2006 werd hij door zijn partij unaniem gekozen als fractievoorzitter. Deze rol vervulde Van Lunteren onder zijn persoonlijke motto: Ik hou van Hoorn en dat is mijn voornaamste drijfveer!

Gemeenteraad en college karakteriseren Harry van Lunteren als een beminnelijk mens en iemand die midden tussen de mensen stond. Hij was een echte netwerker voor wie de liefde voor de stad en de mensen die in die stad wonen en werken op de allereerste plaats kwam. Daarin was hij authentiek en principieel.

Harry van Lunteren is op maandag 11 mei 2009 begraven. Laatste wijziging van deze pagina: 12 mei 2009