Vereniging Nederlandse Gemeenten

Drie finalisten Jong Raadslid van het Jaar bekend

12.05.2009

Mark den Boer (CDA-raadslid in Graafstroom), Karsten Klein (CDA-raadslid in Den Haag) en Toine van de Ven (raadslid voor PvdA-GroenLinks in Vught) staan in de finale van de verkiezing Jong Raadslid van het Jaar 2009.

Uit de tien genomineerden heeft de jury deze drie finalisten geselecteerd vanwege hun talent voor het lokaal bestuur. De finalisten zijn zichtbaar, benaderbaar, origineel en aantoonbaar succesvol in hun gemeente, zowel binnen de gemeenteraad als daarbuiten. Zij nemen goede initiatieven en zijn inhoudelijk breed onderlegd.

Wie van deze drie jonge raadsleden zich daadwerkelijk Jong Raadslid van het Jaar mag noemen, wordt bekend gemaakt tijdens het VNG-jaarcongres op 10 juni aanstaande in Almere door juryvoorzitter Aat de Jonge, burgemeester van Dronten.

De winnaar van de verkiezing mag een dag meelopen met Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VNG en burgemeester van Almere. Aan deze dag zal in de media de nodige aandacht worden besteed.

Organisatie
De verkiezing Jong Raadslid van het Jaar is een initiatief van de VNG, het Actieprogramma Lokaal Bestuur, Congres en Studiecentrum VNG, Raadslid.NU, RaadsledenNieuws en Sdu Uitgevers. Met de verkiezing wil de organisatie laten zien dat lokale politiek ook voor jonge mensen interessant en belangrijk is.