Waterschap Aa en Maas

delen in de feestvreugde

Waterschap laat goede doelen delen in de feestvreugde

In de feestvreugde van 700 jaar waterschap in noordoost Brabant wil Aa en Maas goede doelen laten meevieren. In het kader van wereldwaterdag deed het waterschap in maart jl. een oproep om goede doelen aan te melden die werken aan sanitatie in ontwikkelingslanden. Er waren zoveel aanmeldingen, dat waterschap Aa en Maas heeft besloten niet één maar drie doelen geld te schenken!

Veel, en soms erg goed onderbouwde, inzendingen kwamen binnen. Iedereen is van mening dat zijn `goede doel' het bedrag verdient. Het waterschap vindt dat uiteraard ook, maar moest een keuze maken. Iedereen zou het `goed' moeten hebben in deze wereld!

Aa en Maas stelde dat het werk moest omvatten: schoon water, sanitatie en daardoor ook een betere kans voor vooral kinderen. In de tijd dat kinderen met kruiken water moeten lopen voor hun dagelijks gebruik, kunnen ze op school zitten. Vooral meisjes worden hiervoor ingezet. Waterputten zijn daarom hard nodig. Daarnaast is hygiëne een bittere noodzaak om ziektes te voorkomen.

Verrassend was dat er vooral jonge mensen actief zijn in ontwikkelingswerk. Naast de belangrijke gestelde doelen zorgen zij ervoor dat de zelfredzaamheid in de armste gebieden gestimuleerd wordt. Aanleg van irrigatiemiddelen om gewassen te kunnen laten groeien en hiermee in hun eigen behoefte te voorzien, maar ook om deze te verkopen.

Aangezien er drie bijna identieke projecten lopen, waarbij vooral jongeren die door stage of op een andere manier kennismaakten met ontwikkelingshulp, heeft het waterschap besloten EUR 1.000,- euro te schenken aan de Stichting Namelok uit Sint Anthonis, Stichting IMBA uit Oss en Stichting Equal Opportunity Fund (EOF) uit Schaijk. Met dit geld kan veel gedaan worden.

Op 14 juni, tijdens de open dag van onze rioolwaterzuiveringen zal aan een afvaardiging van deze Stichtingen een cheque overhandigd worden door mevrouw Francien van de Ven-van Lee, lid Dagelijks Bestuur. Dit zal gebeuren om 13.00 uur op de rioolwaterzuivering in Oijen, Parallelstraat 1 in Oijen.

Ook de rioolwaterzuiveringen In Dinther, Haps en Aarle-Rixtel zullen die dag geopend zijn van 11.00-15.00 uur. Hebt u interesse in een rondleiding van bent u van harte welkom. Ook excursies op afspraak zijn mogelijk. Kijk hiervoor op www.aaenmaas.nl/educatie