Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. Mei

In de tuk tuk door Den Haag Zuidwest

12-05-2009

Per tuk tuk bezocht minister Van der Laan maandag 11 mei 2009 de Haagse aandachtswijk Zuidwest. Het karretje bracht hem onder meer bij de brede buurtschool De Krullevaar, waar ruim 300 leerlingen de minister op een zonovergoten speelplein toezongen. Dat ter feestelijke inleiding op de ondertekening van het akkoord over de locaties van Brede Buurtscholen in Den Den Haag.

Van der Laan vond dat de school naar Moskou moest gaan in plaats van 'De Toppers'. Als tegenprestatie heeft de minister een aantal leerlingen uitgenodigd op het ministerie van VROM om daar een kijkje te komen nemen.

Stadskantoor
Het wijkbezoek begon bij het voormalige ADO-terrein, waar een nieuwe topsportvoorziening moet komen. Later, bij de bouwplaats van het nieuwe stadskantoor aan de Leyweg werd de minister uitgebreid ingelicht over de spilfunctie die het nieuwe kantoor voor de, volgens wethouder Marnix Norder 'grootste herstructureringswijk van Europa' gaat betekenen. Er zullen duizend ambtenaren gaan werken.

48 vrachtwagens troep
Belangrijk aandachtspunt was ook het bewonerscomplex Ottenrade. Ottenrade is een particulier woningcomplex dat in verval was geraakt. Woningcorporatie Vestia en de gemeente Den Haag zijn vorig jaar een samenwerkingsverband aangegaan om de bewoners van dit complex te helpen hun woningen weer 'toekomstbestendig' te maken. Vestia heeft een paar woningen gekocht zodat de corporatie kan participeren in de Vereniging van Eigenaren en op deze manier invloed kan blijven uittoefenen. Vestia helpt de bewoners met het opzetten van een goed dagelijks beheer. De kelderboxen zijn bijvoorbeeld helemaal opgeruimd. Dat leverde 48 vrachtwagens vol troep op. Ottenrade bestaat uit 212 woningen en 43 garages, verdeeld over vijf galerijflats, gebouwd in 1960.

De video over het wijkbezoek is hier binnenkort beschikbaar.

Zie ook:

* Fotoreportage wijkbezoek Den Haag Zuidwest