Gemeente Uithoorn

Week van Respijt 2009

12 mei 2009
Deze week (tot 15 mei) organiseert het Steunpunt Mantelzorg een "Week van de Respijt Amstelland". Respijtzorg is de tijdelijke en volledige overname van zorg met als doel de mantelzorger even vrijaf te geven.

Deze week wordt een aantal activiteiten georganiseerd om te laten zien welke mogelijkheden er zijn om de zorg van de mantelzorger tijdelijk over te nemen.

Er zijn diverse (respijtzorg)voorzieningen die mantelzorgers de gelegenheid geven hun zorgtaken over te dragen aan een vrijwilliger of beroepskracht. Vervangende zorg aan huis is een voorbeeld van respijtzorg, maar ook een weekend logeren in een logeerhuis of een bezoek aan een zorgboerderij of een andere vorm van dagbesteding. Er is veel mogelijk met en zonder indicatie. Ook op het gebied van aangepaste vakanties is er een divers aanbod.

De week is op maandag 11 mei geopend met een informatiemarkt in Zorgboerderij Inner-Art in De Kwakel.

Op vrijdag 15 mei is er tussen 13.00 tot 16.00 uur een ontspannen programma met een theatervoorstelling over mantelzorg, waarin duidelijk de behoefte aan respijt aan de orde komt. Mantelzorgers zijn welkom in Restaurant de Veranda aan de Amstelveenseweg 764 te Amstelveen.

Tijdens deze bijeenkomst zal de nieuwe "Respijtwijzer Amstelland" overhandigd worden aan de betrokken wethouders en zullen mantelzorgers kort hun ervaringen met respijt vertellen.

Veel vormen van dagbesteding zijn deze week een dagdeel open voor publiek.
^

* Even op adem komen