Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 12 mei 2009

* MAN AANGEHOUDEN NA MELDING 'VERDACHTE MET VUURWAPEN'

ROTTERDAM-OOST/CROOSWIJK - De politie heeft een 38-jarige Rotterdammer aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij een vuurwapen bij zich droeg.
Maandagmiddag rond elf uur werd de politie geïnformeerd dat er een man in de I. Hubertstraat liep met een vuurwapen in zijn broeksband. Een agent in burger zag even later een man die voldeed aan het signalement, een woning aan de Van Meekerenstraat binnen gaan. Politiemensen omsingelden de woning en hebben hem naar buiten gepraat. Na onderzoek bleek dat hij niets te maken had met het incident.
Tegelijkertijd zag een politieman in burger een andere man, die ook aan het signalement voldeed. Deze ging een woning binnen aan de Spiegelnisserstraat. De betrokkene werd uit het huis gehaald. De 38-jarige Rotterdammer is direct geboeid afgevoerd naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. In de woning troffen agenten een nep vuurwapen aan. Dit wapen is in beslag genomen. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

POLITIE NEEMT MELDINGEN VAN 'VERDACHTEN MET VUURWAPEN' ALTIJD

SERIEUS
Meldingen van mensen met een vuurwapen worden altijd serieus genomen. Daarbij wijst de politie (naast de maatschappelijke onrust en onveiligheid) op het gevaar van het bij zich dragen van dergelijke voorwerpen, ook al zijn het speelgoedwapens. Voor het aanhouden van verdachten met vuurwapens gelden strikte procedures, zoals BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten). Vooraf is niet te zien of het gaat om echte of nepwapens.


* SYMBOLISCHE START 'GRAFFITI VRIJ VOOR ZUIDWIJK'

Op donderdag 14 mei wordt om 11.00 uur op symbolische wijze de aftrap gegeven voor het project graffiti vrij Zuidwijk, een project met als doel alle graffiti in Zuidwijk schoon te maken. Er zal om 11.15 uur symbolisch beginnen met de schoonmaak door zelf te beginnen met het schoonspuiten van de muren. De afgelopen weken inventariseerde het wijkteam Zuidwijk-Pendrecht van Politie Rotterdam-Rijnmond, in samenwerking met Watch out, deelgemeente Charlois en Vestia alle graffiti in Zuidwijk. Om de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid onder bewoners te versterken zal, na de symbolische start op 14 mei, snel gestart worden met de totale schoonmaak van de graffiti.