Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA VERNIELING EN BELEDIGING

Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben maandagmiddag een 22-jarige man uit Spijkenisse gearresteerd voor vernieling in het openbaar vervoer.
Rond half drie werd de man op het Stationsplein gecontroleerd door RET-personeel. Hij had geen vervoersbewijs en weigerde een identiteitskaart te overhandigen. Ook vernielde hij een tourniquet.
De RET vroeg assistentie van de politie die de man arresteerde en overbracht naar het politiebureau. In de politiebus beledigde de verdachte de agenten en schold hen uit met allerlei vervoegingen met levensbedreigende ziektes. De verdachte is in verzekering gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR HUISELIJK GEWELD

Politiemensen hebben maandagavond een 26-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld dat maandagavond in een woning aan het Lakerveld plaatsvond.
De man wordt ervan verdacht zijn 36-jarige vrouw en haar 12-jarige zoontje te hebben geslagen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.


* GETUIGENOPROEP NA VERNIELING AUTOSPIEGELS

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie is op zoek naar de daders van de vernieling van tientallen autospiegels.
Vrijdagochtend vroeg rond twee uur kreeg de politie melding dat er twee jongens op een fiets langs auto's reden en daarbij de autospiegels vernielden dan wel om hadden gebogen. Agenten stelden direct een onderzoek in, maar troffen de jongens niet meer aan. Het gaat volgende de oplettende getuige om twee jongens op een fiets, één van deze jongens droeg een jas met grof geruite jas. Huidskleur onbekend. De andere jongen droeg een donkere jas en had een capuchon. Huidskleur eveneens onbekend. Deze jongen had een donkere rugzak bij zich. De daders hebben een spoor van de Beethovenlaan tot het einde van de Sibeliusweg achtergelaten. In totaal gaat het hier om ongeveer 30 personenauto's. Vrijdagochtend, enkele uren later, kreeg de politie wederom de melding dat er vernielingen waren gepleegd aan auto's. Dit maal in Krimpen aan den IJssel in de omgeving van de Rotterdamseweg. Hier waren meerdere spiegels van personenauto's afgetrapt. Sommige spiegels lagen er af, sommige waren dubbel geklapt. Het gaat hier om 8 auto's. De benadeelden gingen via internet aangifte doen. Beschadigingen waren in Krimpen aan den IJssel gepleegd op de Noorderstraat, de Kortlandstaat en de Pr. Bernardstraat. Getuigen hoorden rond half één meerdere harde klappen en geschreeuw. Ze zagen een grote groep jeugd.
De politie vraagt getuigen, dan wel mensen die anderszins informatie hebben om te bellen met de recherche van de district Oost op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* MAN KORT NA AUTO-INBRAAK GEARRESTEERD
Politiepersoneel heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 34-jarige Rotterdammer gearresteerd kort na een auto-inbraak aan de Katendrechtse Lagedijk.
Getuigen meldden kort na middernacht dat een man zojuist had ingebroken in een auto en was weggefietst. Politiemensen stelden direct een onderzoek in en troffen de verdachten op de Katendrechtse Lagedijk. Hij voldeed aan het door de getuigen opgegeven signalement en was in het bezit van inbrekersgereedschappen.
De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* BEKEURING VOOR AUTOMOBILIST DIE TEGEN MOTOR RIJDT

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man bekeurd die vermoedelijk opzettelijk met zijn auto tegen een motor was aangereden. Maandagmiddag rond twee uur reed een motorrijder op de Vaanweg, hij was een politieman in vrije tijd. Deze reed tussen het wachtende verkeer voor het verkeerslicht door, hetgeen toegestaan is. Toen de man wilde invoegen tussen het verkeer waar er voldoende ruimte is, reed er ineens een auto, een Suzuki Swift, het gat dicht, en botste tegen de koffer van de motor aan. De politieman heeft hierop de bestuurder staande gehouden en hem aangehouden. De bestuurder, een 62-jarige man uit Oud-Beijerland, verklaarde dat hij kwaad was op motorrijders omdat zij zomaar tussen het verkeer doorrijden en dat volgens hem niet mag. In de loop van de avond mocht de man het politiebureau weer verlaten.


* POLITIE ARRESTEERT MAN BELEDIGEN MEDEWERKERS STADSTOEZICHT

Politiepersoneel heeft maandagmiddag een 46-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij medewerkers van Stadstoezicht had uitgescholden.
De man werd rond drie uur op de Schietbaanlaan aangesproken door Stadstoezicht toen hij met een snorfiets over het trottoir reed. De Rotterdammer werd boos en schold een medewerker van Stadstoezicht uit. De verdachte is aangehouden voor belediging.


* VALSE AANGIFTE OVER VERKRACHTING
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een aangifte onderzocht waaruit blijkt dat deze vals was.
Op 22 september 2008 kwam een 33-jarige vrouw op het politiebureau. Zij gaf toen aan dat zij aangerand was in Hellevoetsluis. Op 04 oktober 2008 deed zij officieel aangifte van verkrachting. Na onderzoek door de politie ontdekten rechercheurs dat de vrouw niet was verkracht, maar dit had verzonnen. Agenten hebben tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt wegens het doen van valse aangifte. Daarnaast zal de vrouw een deel van het rechercheonderzoek, ruim 500 euro, moeten betalen. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIECONTROLE TEGEN OVERLAST
SCHIEDAM/WATERWEG-NOORD - Op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei 2009 een heeft de politie diverse acties uitgevoerd tegen overlast in Schiedam. Hierbij werd gecontroleerd op ondermeer alcoholgebruik, verkeerd parkeren, jeugdoverlast, overtredingen in het kader van de APV. Er is ook toezicht gehouden op de Horeca. Agenten schreven in totaal 50 bekeuringen voor ondermeer overtreden APV, parkeren, wildplassen, openbaar alcoholgebruik in het centrum. Agenten voerden in het weekend 940 blaastesten uit, waarvan 15 aanhoudingen van bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken. Een buitenlandse verdachte moest direct een transactie betalen van 550 EURO omdat hij 560 UGL blies. Tijdens de alcoholcontrole ontdekten agenten bij één van de aangehouden personen een mes. Tijdens fouillering vonden politiemensen tevens een kleine hoeveelheid cocaïne en hennep. Agenten namen het mes en de drugs in beslag.

Overige bijzonderheden:

- 1 aanhouding van vernieling. Een 45-jarige dronken van Poolse man had een boom kaalgeplukt en had ertegen aan geslagen. Dit was zaterdagochtend vroeg rond één uur.

- 1 aanhouding openbare dronkenschap: een dronken man die midden op de Rijksweg A20 stond. Dit was op zondagochtend rond één uur. Het gaat om een 25-jarige man.

- 1 minibike in beslag genomen ivm onverzekerd rijden
- 1 aanhouding belediging: Zaterdagavond rond elf uur beledigde een 49-jarige Schiedammer op de Singel enkele politiemensen. Hij is hiervoor aangehouden.