Politie Haaglanden

Persberichten 12 mei

Haaglanden, 12-05-2009

Twee meisjes vechten
Den Haag/Loosduinen Een 15-jarig meisje uit Den Haag moest maandag 11 mei om 15.15 uur met een hersenschudding naar het ziekenhuis omdat zij op het Arnold Spoelplein door een 16-jarig Haagse was mishandeld. Agenten hielden haar aan en op het politiebureau maakten ze proces-verbaal op. De reden voor de vechtpartij is niet bekend, maar ligt waarschijnlijk in de prive sfeer. De politie onderzoekt de zaak.

Jongen op brommer krijgt ongeluk
Den Haag Een 48 jarige man botste maandag 11 mei om 18. 46 uur op de kruising Cicerostrook met de Laan van Leidschenveen met zijn auto tegen een jongen op een bromfiets. De jongen is met een gekneusde heup en knie vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van de botsing.

Vrouw beroofd, politie zoekt getuigen
Den Haag Een 74-jarige Haagse is zondagavond 10 mei het slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw reed omstreeks 22.00 uur in haar scootmobiel op de Vlaskamp. Toen zij ter hoogte van de Diamanthorst reed, werd zij overvallen door twee jongens op een fiets. De jongens gaven de vrouw een harde duw in haar rug, zodat zij naar links viel. Hierdoor konden de jongens de handtas van de vrouw, die om de leuning van haar scootmobiel en haar arm zat gedraaid, afpakken. De jongens fietsten met hun buit weg. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de recherche van Bureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Man slaat vrouw met honkbalknuppel
Den Haag Een 42-jarige Hagenaar is dinsdagochtend 12 mei gewond geraakt, nadat zij met een honkbalknuppel op haar hoofd was geslagen. De politie kreeg om 03.30 uur een melding dat een vrouw in een woning aan de Anslostraat was mishandeld. In de woning troffen de agenten een vrouw met een bloedende hoofdwond aan. De vrouw vertelde dat zij door een 42-jarige Hagenaar met een honkbalknuppel was geslagen. De vrouw werd door de GGD naar het ziekenhuis vervoerd. De politie hield korte tijd later de 42-jarige Hagenaar in een woning aan de Steenwijklaan aan. De politie onderzoekt deze zaak.

Winkeldieven ook aangehouden voor mishandeling
Den Haag - Beveiligingspersoneel van een warenhuis aan de Wagenstraat wilde maandag 11 mei omstreeks 15.45 uur een Rotterdams stel van 18 en 19 jaar aanhouden op verdenking van winkeldiefstal. Daar was het tweetal het echter niet mee eens waarop zij zich verzetten tegen de aanhouding. De verdachten probeerden de beveiligers te slaan en één van hen werd door de vrouw in zijn arm gebeten. Uiteindelijk lukte het de beveiligers om, samen met toegesnelde agenten, het tweetal onder controle te brengen. Een 21-jarige Hagenaar die probeerde de vrouwelijke verdachte te ontzetten werd eveneens aangehouden. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. De beide beveiligers zijn ter behandeling naar het ziekenhuis gegaan en deden aangifte van de mishandeling.

Tramcontroleur bedreigd
Den Haag - Een 23-jarige Hagenaar werd maandag 11 mei aangehouden nadat hij op de Kneuterdijk een tramcontroleur bedreigde. De controleur ontdekte omstreeks 20.00 uur dat de Hagenaar geen plaatsbewijs bij zich had. Toen de man vervolgens ook geen identiteitsbewijs kon laten zien, bedreigde hij de controleur. Ter plaatse gekomen agenten hielden de man aan en brachten hem naar het politiebureau.

Jong geleerd, niet oud gedaan
Leidschendam - Personeelsleden van een winkel aan het Eglantierhof grepen maandagmiddag 11 mei drie minderjarige dieven in de kraag. De meisjes, van 14 en 15 jaar uit Voorburg en Den Haag, werden overgedragen aan agenten, die hen meenamen naar het politiebureau. Daar belden zij hun ouders. De meisjes krijgen een alternatieve straf via HALT, met als doel herhaling te voorkomen.

Lichtgewond bij aanrijding
Wassenaar Bij een aanrijding op de Rijksstraatweg 11 mei omstreeks 16.40 uur raakten twee automobilisten lichtgewond. Een 29-jarige automobiliste uit Leiden reed achterop een 47-jarige automobiliste uit Rijnsburg. De Rijnsburgse stond stil toen de Leidse tegen haar auto aan reed. Beiden hadden nekklachten, maar werden niet naar een ziekenhuis vervoerd.

Snelheidscontrole
Rijswijk Bij een snelheidscontrole 11 mei tussen 18.30 uur en 23.00 uur op de Laan van Hoornwijck controleerde de politie 596 passanten. Veertig automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Bouwvakker gewond
Rijswijk Een 18-jarige bouwvakker uit Rotterdam raakte 11 mei omstreeks 15.00 uur gewond toen hij op een bouwplaats bij de Oude Trambaan van één hoog naar beneden viel. Het slachtoffer is met letsel aan zijn been overgebracht naar een ziekenhuis. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.

Winkeldief op heterdaad
Wateringen Beveiligingsmedewerkers van een doe-het-zelfzaak aan de s-Gravenzandseweg zagen maandag 11 mei om 15.00 uur dat een man een boormachine stal. Ze waarschuwden de politie, die de 32-jarige man uit Wateringen aanhield. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal voor winkeldiefstal.

Tandem aangereden
Delft Een 26-jarige automobilist uit Delft raakte maandag 11 mei om 16.30 uur bij het rechtsafslaan een tandem. De man reed op de kruising van de Kruithuisweg met de Schoenmakersstraat en zag de tandem niet van links aankomen. De twee berijders van de tandem vielen, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Personeel van de ambulance keek hen ter plaatse na. De fiets kon niet verder rijden door een slag in het voorwiel.

Man op vrouwenfiets
Delft Een 25-jarige man uit Pijnacker viel maandag 11 mei om 07.45 op, omdat hij op een damesfiets reed waarvan in het ringslot geen sleutel stak. Politieagenten hielden hem op de Michiel de Ruyterweg aan. Op het politiebureau verklaarde hij dat hij de fiets gevonden had. Hij kreeg een boete van 250 euro.

Klappen na aanrijding
Delft Een 31-jarige man uit Delft sloeg maandag 11 mei om 17.50 uur een 28-jarige plaatsgenoot. Bij een kop-staartbotsing op de Martinus Nijhofflaan sloeg de 31-jarige man nadat de 28-jarige omdat hij volgens hem plotseling op de rem stond. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Automobilist weigert blaastest
Pijnacker/Nootdorp Politieagenten gaven maandag 11 mei om 14.00 uur op de Oostlaan een busje een stopteken, omdat de bestuurder waarschijnlijk te veel gedronken had. De 28-jarige man uit Noordwijk aan Zee rook enorm naar alcohol, maar weigerde een blaastest af te leggen. Op het politiebureau weigerde hij weer, wat uiteindelijk resulteerde in een proces-verbaal en invordering van zijn rijbewijs.